ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

25η Μαρτίου Με μάσκες η έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση (vid)

1 min read

Με την έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολη, η οποία έγινε στις 8:00, ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. 

Η έπαρση της σημαίας έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τον Εθνικό Ύμνο έψαλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Αυτό που όμως έκανε -αρνητική- εντύπωση ήταν ότι οι Εύζωνες παρουσίασαν τα όπλα φορώντας και αυτή την ιστορική μέρα μάσκες, κάτι το οποίο δεν συνάδει με το κλίμα της ημέρα, καθώς τίμησαν τον Αγώνα για την Ελευθερία με καλυμμένα τα στόματα τους. 

Με την διεθνούς φήμης σοπράνο συναντήθηκε χθες ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε την κυρία Ζαννή για την εθελοντική της συμμετοχή στην τελετή, την ευθύνη της οποίας έχει αναλάβει το ΓΕΕΘΑ. Η Ελληνίδα σοπράνο θα ερμηνεύσει τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν συνοδευόμενη από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα θα αποδώσει τιμές άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Σημειώνεται πως η Αναστασία Ζαννή, έχει ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο ανοίγοντας την παρέλαση στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, για τέσσερις συνεχείς χρονιές ως τιμώμενη καλεσμένη από την ομογένεια, παρουσία της προεδρικής φρουράς, των ομογενών και των επισήμων φορέων. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που θα τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο στην Ελλάδα για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Δημοσίευση στα Social Media