ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

25η Μαρτίου – παρέλαση: Επέστρεψαν τα κάγκελα – Που φοβούνται επεισόδια

1 min read

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας για τις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου. Στόχος, να αποτραπούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όλο το σχέδιο των Αρχών. Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Αθήνα. Ποιες περιοχές είναι στο “κόκκινο”.

Μπορεί η Ελλάδα να βγήκε από τα μνημόνια, όμως η φετινή 25η Μαρτίου θυμίζει μνημονιακή Ελλάδα. Τόσο η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση όσο και οι μαθητικές που θα γίνουν σε όλη την χώρα, γίνονται στην σκιά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μέτρα ασφαλείας από τα παλιά και οι παρελάσεις γίνονται ξανά σιδερόφραχτες. Όσοι νόμιζαν ότι η παρέλαση ως χώρος διαμαρτυρίας ανήκε στο παρελθόν, γελάστηκαν.

Το όλο κλίμα δυναμίτισε και το γεγονός ότι οτιδήποτε έχει να κάνει με την παράδοση και με τα εμβατήρια που ακούγονταν παραδοσιακά, όπως το «Μακεδονία Ξακουστή» θεωρούνται μη πολιτικά ορθά. Όπως και να έχει η κυβέρνηση περιμένει, γιατί αυτό δείχνουν τα αστυνομικά μέτρα, επεισόδια στις σημερινές παρελάσεις και επί της ουσίας ζει εκείνα τα οποία ζούσαν προηγούμενες κυβερνήσεις που έβλεπαν τους αντιμνημονιακούς διαδηλωτές να αποκαλούν τους τότε κυβερνώντες «αλήτες, προδότες».

Ήδη τα πρώτα… παρατράγουδα ξεκίνησαν την Κυριακή, 24.03.2019 κι ας ήταν το ένα στην Αθήνα και το άλλο στην… Αυστραλία.

Επεισόδιο, σημειώθηκε στη Μελβούρνη, όπου ομάδα ομογενών αποδοκίμασε τον Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες από ομογενείς, με τον ίδιο να μιλά για μειοψηφία που έλεγε «φασιστικά συνθήματα»…

Επιπλέον, λίγο αργότερα, στην μαθητική παρέλαση της Κυριακής στην Αθήνα έγιναν προσαγωγές πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές

Περιοχές που βρίσκονται σε συναγερμό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πέρα από τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, είναι η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα, τα Γιαννιτσά και μερικές άλλες.

25η Μαρτίου – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη στρατιωτική παρέλαση

Στην Αθήνα περίπου 1.600 αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο. Οι αστυνομικοί θα προέρχονται από Δυνάμεις Τάξης, Ασφαλείας, Τροχαίας και ΜΑΤ και θα αναπτυχθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων.

Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η Δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων.

Μαθητικές ποδιές και αστυνομικές στολές

Ανάλογος είναι ο σχεδιασμός όπου θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, και κυρίως σε αυτές τις περιοχές όπου έχουν παρατηρηθεί έντονες αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη Θεσσαλονίκη η συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας θα είναι μικρότερη από αυτή της 28ης Οκτωβρίου, όπως επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών για πιθανές οργανωμένες ενέργειες από ομάδες ατόμων ακραίων χαρακτηριστικών και τάσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο προληπτικών προσαγωγών.

Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Σήμερα, λοιπόν, Δευτέρα – 25η Μαρτίου – θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης – στάθμευσης από τις 6 το πρωί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς:

– Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

– Ηρ. Αττικού

-Βασιλέως Γεωργίου Β΄

-Βασιλέως Γεωργίου Α΄

-Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

-Πανεπιστημίου

-Πλατεία Ομονοίας

-Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

Δημοσίευση στα Social Media