ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

19 Μαΐου 2020: Πώς θα τιμήσει η ΠΟΠΣ τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων εν μέσω κορονοϊού

1 min read

Με αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και διαδικτυακές εκδηλώσεις θα τιμήσει φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει η ΠΟΠΣ σε ανακοίνωσή της την οποία υπογράφουν για το ΔΣ η πρόεδρος Χριστίνα Σαχινίδου και ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης.

«Βρισκόμαστε προ των πυλών της 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων μας. Φέτος, λόγω της πρωτοφανούς δοκιμασίας που βιώνουμε όλοι μας και των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, η φυσική μας παρουσία σε μαζικές εκδηλώσεις καθίσταται αδύνατη», σημειώνει η ΠΟΠΣ.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι καμία πανδημία ή οποιαδήποτε άλλη αντιξοότητα δεν πρόκειται «να σβήσει από τη συλλογική μας μνήμη και τη συλλογική μας συνείδηση τα τραγικά και φριχτά γεγονότα που βίωσαν οι πρόγονοί μας». Για το λόγο αυτόν η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε άλλες δράσεις, όπως η προβολή ντοκιμαντέρ και αφιερωμάτων, και η διοργάνωση διαδικτυακών εκδηλώσεων.

«Ας έρθουμε όλοι πιο κοντά, και ενωμένοι να διαδώσουμε ομόθυμα το μήνυμα της καθολικής αναγνώρισης της Γενοκτονίας των 353.000 θυμάτων της κεμαλικής θηριωδίας. Ας μετατρέψουμε τη δοκιμασία σε ευκαιρία προκειμένου το φετινό μας μήνυμα να είναι πιο δυνατό και πιο διεκδικητικό», τονίζεται στην ανακοίνωση.

pontos-news.gr.

Δημοσίευση στα Social Media