Κυ. Νοέ 1st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

150 άνθρωποι διαδήλωσαν σιωπηλά κατά της εμπορίας ανθρώπων

1 min read

150 άνθρωποι διαδήλωσαν σιωπηλά κατά της εμπορίας ανθρώπων

Περίπου 150 άνθρωποι περπάτησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, σιωπηλά, ο ένας πίσω από τον άλλο για να στείλουν ένα μήνυμα κατά της εμπορίας ανθρώπων, μιας εγκληματικής βιομηχανίας που έχει παγιδεύσει στη σύγχρονη δουλεία 27 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο

Ο λόγος για την πορεία “Walk for freedom”, που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Α21 σήμερα σε 600 πόλεις και 50 χώρες σε όλο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Δράμα), ενόψει της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων στις 18 Οκτωβρίου. Η παγκόσμια αυτή προσπάθεια έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σύγχρονη σκλαβιά.

Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από την πλατεία Μοναστηρακίου. Οι συμμετέχοντες φόρεσαν μαύρα και έκλεισαν το στόμα τους με κίτρινα μαντήλια, πάνω στα οποία αναγραφόταν τα ονόματα τριών θυμάτων: του Ιβάν, της Έιμι και της Ιβ. Περπάτησαν μέχρι το Σύνταγμα, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βασιλίσσης Αμαλίας, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αφού έκαναν το γύρο της Ακρόπολης έφτασαν στο Θησείο για να καταλήξουν και πάλι στο Μοναστηράκι. Στα χέρια τους κρατούσαν πανό με στατιστικά στοιχεία για το trafficking, ενώ μετά το τέλος της πορείας εθελοντές της οργάνωσης ενημέρωσαν τους διερχόμενους για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να πάρουν μέρος στη μάχη κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.