ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

120 δόσεις Οι αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας

1 min read

Οι διορθωτικές παρεμβάσεις στη ρύθμιση

Τέσσερις αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων περιλαμβάνει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, τις οποίες θα υλοποιήσει αμέσως μετά τις εκλογές και αφού θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι διορθωτικές παρεμβάσεις στη ρύθμιση, συνοδεύονται με μπόνους επιβράβευσης στους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο της Πειραιώς προβλέπει

1. Ένταξη των συνεπών επιχειρήσεων (φορολογικά και ασφαλιστικά) στο «Λευκό Μητρώο» όπου θα κερδίζουν στοχευμένη μείωση ασφαλιστικών εισφορών αλλά και διοικητικές διευκολύνσεις και φορολογικά κίνητρα. Ουσιαστικά πρόκειται για την ενεργοποίηση του μέτρου το οποίο ψηφίστηκε το 2014 με τη θεσμοθέτηση του «Λευκού Μητρώου Συνεπών Επιχειρήσεων – ΠΕΡΣΕΑΣ». Το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπει  κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων  όσο και  κίνητρα που θα συνοδεύουν τις εντασσόμενες επιχειρήσεις. Αναφορικά με τα κριτήρια ένταξης, θα συνεκτιμηθεί η διαχρονική και συστηματική συμμόρφωση με τις προβλέψεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, η έλλειψη καταγγελιών για παράβαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας – ιδιαίτερα ως προς τη χρήση αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας – αλλά και οι ειλικρινείς επιχειρηματικές προσπάθειες για τη διατήρηση ή και αύξηση της συνολικής απασχόλησης, κ.λπ.

Στα θετικά κίνητρα σχεδιάζεται να συμπεριληφθούν τόσο η ενδεχόμενη στοχευμένη μείωση του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) για αυτή την κατηγορία των συνεπών επιχειρήσεων, αλλά και άλλες διοικητικές διευκολύνσεις.

2. Μείωση του επιτοκίου των οφειλών που ρυθμίζονται από 5% που ανέρχεται σήμερα σε 3%. Να σημειωθεί ότι οφειλές προς την Εφορία έως 3.000 ευρώ για τους οφειλέτες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ οι οποίες εντάσσονται στη νέα ρύθμιση είναι άτοκες.

3. Απευθείας ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων των οφειλετών της Εφορίας με εισοδήματα έως 20.000 ευρώ από 10.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

4. Περισσότερες δόσεις για τις επιχειρήσεις.

Οι δύο ρυθμίσεις των 120 δόσεων έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των οφειλετών της Εφορίας και των Ταμείων. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των δυο ηλεκτρονικών πλατφορμών υποβλήθηκαν περισσότερες από 80.000 αιτήσεις για  ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.