ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

120 δόσεις: Δείτε πότε και πώς χάνεται η ρύθμιση

1 min read

Σε πρόσφατη εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επισημαίνει ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων χάνεται αν δεν πληρωθούν 2 δόσεις, ενώ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πληρώνονται οι τρέχουσες οφειλές και φυσικά να υποβάλλονται κανονικά οι φορολογικές δηλώσεις τόσο για το εισόδημα όσο και για τον ΦΠΑ.

Ο αριθμός και το ύψος της μηνιαίας δόσης καθορίζεται βάσει όλων ανεξαιρέτως των δηλωθέντων εισοδημάτων, ακόμη και αυτών που δεν φορολογούνται.

Στα αφορολόγητα εισοδήματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα αναδρομικά που επιστράφηκαν σε συνταξιούχους, οι αποζημιώσεις απόλυσης, επιδόματα τέκνων, επίδομα ανεργίας, προνοιακά επιδόματα, Κοινωνικο Εισόδημα Αλληλεγγύης, αγροτικές επιδοτήσεις κ.τ.λ.

Η υπαγωγή στη ρύθμιση δεν αναστέλλει κατασχέσεις που έχουν ήδη επιβληθεί ενώ η Εφορία διατηρεί το δικαίωμα και μετά την υπαγωγή ενός οφειλέτη στη ρύθμιση να μην του χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας.

Τέλος, η εφορία μπορεί να εγγράψει υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία οφειλέτη, συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι διασφαλισμένη.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση χρεών στην εφορία έως 120 δόσεις θα παραμείνει ανοικτή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα παράταση για να μπορέσουν να ενταχθούν και άλλοι οφειλέτες όταν θα γίνουν οι αλλαγές.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.