ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

112 και… διευκρινίσεις για τα πολλά μηνύματα

1 min read

Το σύστημα 112 άρχισε να στέλνει… μαζικά μηνύματα το πρωί του Σαββάτου (10.08.2019) και πολλοί απόρησαν «γιατί» λαμβάνουν τόσα μηνύματα.

Τα μηνύματα από το 112 εστάλησαν κυρίως προς τους πολίτες των περιοχώνμε δείκτη επικινδυνότητας 5. Μόνο που δεν ήταν ένα το μήνυμα αλλά… πολλάκαι επαναλαμβανόμενα μηνύματα. Μοιραία δημιουργήθηκαν απορίες.

Από το πρωί που άρχισε επίσημα η «ενδιάμεση λύση» για την αποστολή ειδοποιήσεων από τα δύο κέντρα του 112 που πλέον λειτουργούν κανονικά, 24 ώρες 7 μέρες την εβδομάδα, εστάλησαν τρεις και τέσσερις φορές μηνύματαπου καλούσαν τους πολίτες να είναι προσεκτικοίλόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς.

Για την επαναληψιμότητα των προειδοποιητικών μηνυμάτων που έλαβαν οι πολίτες, η ΓενικήΓραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναγκάστηκε να δώσει διευκρινίσεις.

Ανάλογα με τις μετακινήσεις του κάθε πολίτη το τελευταίο 24ωρο, πριν την αποστολή του προειδοποιητικού SMS από το 112, και τον αριθμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εντοπίσει το σήματου, προκύπτει και ο αριθμός των μηνυμάτων που θα πάρει από το σύστημα.

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης είχε κινηθεί από χθες έως σήμερα, έστω οριακά σε τρεις διαφορετικές περιφερειακές ενότητες (περιοχές) και έχει εντοπισθεί το σήμα του κινητού του από τρεις διαφορετικές κεραίες, τότε αναμένεται να λάβει τρία μηνύματα.

Δημοσίευση στα Social Media