ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

10-13 Ιουνίου ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο -Μένει ανοιχτή η Βουλή

1 min read

Μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει την πρόωρη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ συμπλήρωσε ότι η Βουλή θα είναι ανοιχτή και την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν μπορώ να πω αν θα λειτουργούμε και την άλλη εβδομάδα. Αλλά η Βουλή θα είναι ανοιχτή μέχρι να διαλυθεί. Είμαστε σε μια ιδιότυπη αλλά κανονική λειτουργία της Βουλής», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η ψήφιση των ποινικών κωδικών θα γίνει με την διαδικασία των κωδικών και άρα δεν θα υπάρχουν υπουργικές τροπολογίες.

Όμως δεν απέκλεισε το γεγονός να έρθουν τροπολογίες στις κυρώσεις συμβάσεων που θα γίνουν την Τετάρτη και την Παρασκευή.

«Δεν αποκλείω να υπάρχει μικρός αριθμός τροπολογιών. Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι δεν θα έρθουν πολλές και δεν θα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα», είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη ότι η Ολομέλεια θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες για την υιοθέτηση των παιδιών του Μυτιληνιού υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος υπέστη καρδιακό κατά την άσκηση των καθηκόντων του και «έφυγε» στα 44 του χρόνια.

Νομοσχέδια και συμβάσεις μέχρι να κλείσει η Βουλή
Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων για τη λειτουργία της Βουλής την τελευταία εβδομάδα πριν από τη διάλυσή της και την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών 2019, με την κυβέρνηση να φέρνει για κύρωση 2 συμβάσεις και 2 νομοσχέδια, ενώ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έκαναν λόγο για ρουσφετολογικές τροπολογίες και ανακοίνωσαν πως θα αποχωρήσουν.

Με βάση τον προγραμματισμό, η Βουλή θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι για να ψηφιστούν δύο κυρώσεις συμβάσεων, την Πέμπτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους νέους ποινικούς κώδικες και την Παρασκευή θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.