ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Όχι” Ισραήλ σε εξομάλυνση σχέσεων με την Τουρκία: Καμία συζήτηση αν δεν κλείσει το γραφείο της Χαμάς

1 min read

Το Ισραήλ δεν εντυπωσιάζεται ιδιαίτερα από τα μηνύματα που προέρχονται από την Τουρκία σχετικά με την επιθυμία της να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις τους

Το Ισραήλ δεν θα ομαλοποιήσει τις σχέσεις του με την Τουρκία και δεν θα επιστρέψει τον πρέσβη στην Άγκυρα έως ότου κλείσει τις δραστηριότητες της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη.

Ως μέρος των δραστηριοτήτων του υποκαταστήματος στην Τουρκία, η Χαμάς ασχολείται με τη διεύθυνση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στη Δυτική Όχθη, την πρόσληψη Παλαιστινίων για τρομοκρατικές δραστηριότητες, τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στη Δυτική Όχθη και τη μεταφορά χρημάτων στη στρατιωτική υποδομή της Χαμάς στη Δυτική Όχθη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών διόρισε πρόσφατα τον Irit Lillian, μέχρι πρόσφατα τον πρέσβη στη Βουλγαρία, να υπηρετήσει ως επικεφαλής της ισραηλινής πρεσβείας στην Άγκυρα.

O Λίλιαν είναι ανώτερος διπλωμάτης και ειδικός στην Τουρκία και στο διορισμό του υπάρχει ένα μήνυμα καλής θέλησης εκ μέρους του Ισραήλ να αυξήσει τις διπλωματικές επαφές με την Τουρκία για να εξετάσει εάν είναι δυνατόν να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις.  

Ένας ανώτερος διπλωμάτης είπε ότι «ο Ερντογάν θα ήταν χαρούμενος να επιστρέψουμε τον πρέσβη μας στην Άγκυρα, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δραστηριότητα της Χαμάς στην Τουρκία». Εκτιμάται ότι το Ισραήλ θα απαιτήσει από την Τουρκία, ως προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων, το κλείσιμο των γραφείων της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη.

Η Χαμάς έχει ένα μεγάλο γραφείο στην Κωνσταντινούπολη, στελεχωμένη από άτομα τα οποία μετά τη συμφωνία Shalit απελάθηκαν στο εξωτερικό ως μέρος της συμφωνίας του 2011.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τους τελευταίους μήνες ότι οι αρχές της χώρας έχουν αρχίσει να επιβάλλουν περιορισμούς στους πράκτορες της Χαμάς.

Μεταξύ άλλων, ένας πράκτορας της Χαμάς που είχε φτάσει από το εξωτερικό συνελήφθη πρόσφατα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ανακρίθηκε για έξι ώρες και στη συνέχεια ζήτησε να φύγει αμέσως από τη χώρα.

Στο παρελθόν, οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν στους πράκτορες της Χαμάς να μετακινούνται από και προς την Τουρκία. Να χορηγούν βίζα υπηκοότητας ή διαμονής για διάφορες περιόδους στους πράκτορες της Χαμάς, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης απέδωσαν την ψύξη των σχέσεων Τουρκίας-Χαμάς σε μια έκθεση Times για ένα μυστικό θύλακα της Χαμάς που λειτουργεί στην Τουρκία , χωρίς τη γνώση των αρχών, και από εκεί που ασχολείται με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε ιδρύματα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα και στις πρεσβείες της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν το γραφείο της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη ότι ορισμένοι πράκτορες της Χαμάς θα απελαθούν από τη χώρα για παραβίαση των νόμων της. Σύμφωνα με αυτούς, ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν παρεμβαίνει πλέον, όπως ήταν στο παρελθόν, για να βοηθήσει την ηγεσία της Χαμάς στο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.