ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τουρκικά δημοσιεύματα: Αξιολογούνται ξανά Su-57 και Su-35 για την ΤΗΚ – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

1 min read

Σε  μια νέα διαγωνιστική διαδικασίας βρίσκεται η Τουρκία ανάμεσα στο Su-57 και το Su-35 ως το νέο μαχητικό αεροσκάφος αναφέρουν τουρκικέ ιστοσελίδες, μετά την πρώτη προσέγγιση που είχε γίνει το 2019, με την Ρωσία να επιβεβαιώνει ότι είναι έτοιμη να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη στην Τουρκία, εάν η τελευταία το θελήσει.

Σε ανακοίνωση για την προμήθεια στην Τουρκία νέου μαχητικού αεροσκάφους προχώρησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αμυντικής και Τεχνικής Συνεργασίας FSVTS.

Σύμφωνα με το tr.sputniknews.com και όπως μεταδίδουν τουρκικές ιστοσελίδες η υπηρεσία ανέφερε ότι «όπως έχουμε πει τόσες φόρες στο παρελθόν είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ρωσικά όπλα και συστήματα στην Τουρκία συμπεριλαμβανομένων και μαχητικών αεροσκαφών».

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα αυτό το διάστημα υπάρχει σε εξέλιξη μια μίνι διαγωνιστική δοκιμασία από την Τουρκία ανάμεσα στα δύο ρωσικά μαχητικά Su-57 και Su-35 προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο καλύπτει καλύτερα τις τουρκικές απαιτήσεις.

Όπως επίσης να αναφέρουν τα δημοσιεύματα η Rosoboroneksport πριν δύο εβδομάδες είχε ανακοινώσει πως η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει το Su-57 σε  «στρατηγικούς» εταίρους της και πως βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διαπραγματεύσεων με «κάποιες» χώρες για την προμήθεια του μαχητικού.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σχετικά χωρίς να πει βέβαια κάτι συγκεκριμένο:

«Η γενική δουλειά έχει γίνει. Δεν εξετάζουμε οποιαδήποτε λύση ξεχωριστά αλλά σε βάσει ενός γενικότερου πλαισίου. Υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα και πιθανότητες.

Είμαστε υπεύθυνοι για την άμυνα μιας χώρας 83 εκατομμυρίων. Εξετάζουμε τι πρέπει να γίνει για την άμυνα της χώρας και πιο ειδικά για την Αεροπορία αλλά και την αμυντική μας βιομηχανία. Τόσο ο ιδιωτικός τομέας όσο και ο κρατικός πρέπει να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Παράλληλα μέσα από αυτή την προσπάθεια δίνεται προσοχή και στις διπλωματικές μας σχέσεις και θέλουμε το πνεύμα της συμμαχίας να επικρατήσει όπως και η κοινή λογική», είπε ο Ακάρ χωρίς να διευκρινίσει βέβαια ποιους εννοεί ως συμμάχους την Ρωσία ή τις ΗΠΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.