ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοφία Μπεκατώρου: Ντόμινο εξελίξεων φέρνει η καταγγελία της με τρεις νέες υποθέσεις να βγαίνουν στη δημοσιότητα

1 min read

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από υψηλόβαθμο και ενεργό μέχρι και σήμερα στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στα αθλητικά χρονικά (video)

Καταιγιστικές εξελίξεις στον απόηχο των αποκαλύψεων της Σ. Μπεκατώρου (video)

Θυμίζουμε ότι η χρυσή ολυμπιονίκης στην Ιστιοπλοΐα, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» η οποία διοργανώθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό» σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο συγκεκριμένος δεν σταματούσε ότι και αν του έλεγε εκείνη ενώ μοιράστηκε στην ομιλία της και τα συναισθήματα τα οποία την έχουν κυριεύσει μέχρι σήμερα.

Σπάει η αλυσίδα της σιωπής – Άλλες δύο αθλήτριες μιλούν για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

«…Αρχισε να ασελγεί εις βάρος μου. Προσπάθησε να τον απωθήσω, να του δείξω ότι δεν υπάρχει αμοιβαία επιθυμία, θεωρώντας ότι θα το σεβαστεί. Του είπα όχι, του επανέλαβα ότι δεν θέλω να προχωρήσω και εκείνος με ψεύτικα γλυκόλογα έλεγε ότι δεν είναι τίποτα κάνοντας χιούμορ. Έλεγε ότι θα σταματήσει αν δεν το θέλω, όμως δε σταμάτησε ότι κι αν του έλεγα. Κλαμένη και ντροπιασμένη έφυγα από το δωμάτιο όταν αυτός ολοκλήρωσε και σηκώθηκε από πάνω μου. Γύρισα στο δωμάτιο μου όπου η συναθλήτρια μου κοιμόταν ανυποψίαστη. Έκανα μπάνιο, ένιωθα βρώμικη, εξαντλημένη, ταπεινωμένη και ανίκανη να υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου» είπε χαρακτηριστικά.

Ήδη σιγά, σιγά κι άλλες αθλήτριες αρχίσουν να εμφανίζονται και να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά.

Αντλώντας δύναμη και θάρρος από τη Σοφία Μπεκατώρου, η πρώην διεθνής πολίστρια και πρωταθλήτρια του τριάθλου, Μάνια Μπικόφ, αποκάλυψε τα όσα βίωσε πριν από 30 χρόνια από γιατρό, ο οποίος κατά την ιατρική εξέταση του ώμου της, της ζητούσε να κατεβάσει το μαγιό.

Στη συνέχεια και η κολυμβήτρια τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου εξομολογήθηκε σε ανάρτησή της στο Facebook την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από ιδιώτη γιατρό. Έπειτα από τραυματισμό της, επισκέφτηκε ιατρό του ασφαλιστικού της φορέα, ο οποίος την εξέτασε γυμνή χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.

Τέλος η πρώην πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας Μαρίνα Ψυχογιού εξομολογήθηκε στον ιστότοπο sportsfeed.grτην σεξουαλική παρενόχληση από μέλος της ΕΙΟ στο αυτοκίνητο με το πρόσχημα πως

Φαίνεται λοιπόν πως ο χώρος του αθλητισμού κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά που αναμένεται το επόμενο διάστημα να συνταράξουν τη χώρα.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στέκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, με αφορμή την καταγγελία της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ιστιοπλοΐας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επικοινωνία με την Ολυμπιονίκη, στην οποία τόνισε ότι είναι δίπλα της, «όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης».

«Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι.», τόνισε σε σχετική ανάρτηση που έκανε στο facebook.

Την αμέριξη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου που μίλησε δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε στο παρελθόν, θέλησε να εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω του Instagram.

Σε insta story ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε όλα τα θύματα έμφυλης βίας να “σπάσουν τη σιωπή”.

“Η έμφυλη βία έχει τα θεμέλιά της στην αντιστροφή της ευθύνης και στη σιωπή του θύματος. Η γυναίκα από θύμα, μετατρέπεται σε κατηγορούμενη. Όταν μία γυναίκα μιλάει είναι σπουδαίο. Σπάμε τη σιωπή”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιώντας μάλιστα και το hashtag #ΣΟΦΙΑΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ.

Δηλώσεις στήριξης έκαναν και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.

Στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα μπαίνουν οι καταγγελίες της ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική επίθεση από υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου προχωρά σε παραγγελία αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής έρευνας. Μάλιστα, θεωρείται θέμα ημερών η κλήση για κατάθεση της κ. Μπεκατώρου προκειμένου να καταγραφούν οι καταγγελίες της αν και όπως έλεγαν νομικοί κύκλοι, η πράξη φέρεται να έχει γίνει πριν από περίπου 23 χρόνια και φαίνεται να έχει παραγραφεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η κ. Μπεκατώρου φέρεται να έχει κάνει αναφορά στην σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος καταθέτοντας στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιάχειριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας.

Την ίδια στιγμή εντύπωση προκάλεσε η αρχική στάση της ίδιας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία μια μέρα μετά τις επίσημες καταγγελίες της κ. Μπεκατώρου με μια ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από την Μπεκατώρου για το θέμα, αλλά αν ποτέ γίνει επίσημη καταγγελία τότε θα πράξει τα δέοντα, αρκεί να εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

«Με τον τρόπο που απάντησε η Ομοσποδία, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησα. Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατά αυτόν τον τρόπο μετά από μία τόσο σοβαρή καταγγελία», ήταν η απάντηση της Σοφίας Μπεκατώρου στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η κίνηση της Ομοσπονδίας προκάλεσε μία θύελλα αντιδράσεων στο Twitter, η πλειονότητα των οποίων καταδίκασε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Πολλοί δεν δίστασαν να τη χαρακτηρίσουν “μέρος του προβλήματος” λόγω της στάσης που κράτησε.

https://twitter.com/Felinikia/status/1350304221355274244?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1350304221355274244%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbeast.gr%2Fgreece%2Farthro%2F7008358%2Fsofia-mpekatoroy-ntomino-exelixeon-fernei-i-kataggelia-tis-me-treis-nees-ypotheseis-na-vgainoyn-sti-dimosiotita

Σημειώνεται δε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Παπαδημητρίου, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος της ΕΙΟ.

Πάντως σήμερα με νεότερη ανακοίνωση της ενημέρωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Αριστείδη Αδαμόπουλου.

«…Ζητήσαμε άμεσα και λάβαμε την παραίτηση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Αριστείδη Αδαμόπουλου. Ο τελευταίος φέρεται ως ο άνθρωπος τον οποίον η Ολυμπιονίκης μας κατονόμασε στον εισαγγελέα για τα καταγγελλόμενα. Παραλλήλως, ζητήσαμε από τον κ. Αδαμόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του από εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή» σημειώνει στην ανακοίνωσή της ενώ σε άλλο σημείο καλεί την κ. Μπεκατώρου «να προσέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο και να αναφερθεί λεπτομερώς στην καταγγελία της έτσι ώστε η Ομοσπονδία να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι η σχετική καταγγελία μάς συγκλόνισε διότι ουδέποτε στο χώρο της Ιστιοπλοΐας υπήρξε στο παρελθόν η παραμικρή υποψία για τέτοιο περιστατικό».

Ο ίδιος  ο Αριστείδης Αδαμόπουλος που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά την Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας με ανακοίνωσή του ζητά από Πολιτεία, θεσμικούς φορείς και ΜΜΕ να σεβαστούν την οικογένειά του υποστηρίζοντας πως «αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων, και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μην διακινούν τις φωτογραφίες τους, και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν “θύτη”, προτού του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους».

Τέλος Η ΝΔ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων προχώρησε στην αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Αριστείδη Αδαμόπουλου.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς, «από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.