ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σεπόλια: Σήμερα η ετυμηγορία για τους βιασμούς της 12χρονης

1 min read

Σήμερα η ετυμηγορία για τους βιασμούς της 12χρονης από τα Σεπόλια

Αυλαία αναμένεται να πέσει σήμερα στη φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό, αφού το δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του επί της ενοχής των 26 κατηγορουμένων.

Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν γνωστές σήμερα οι ποινές όσων καταδικαστούν, αφού πρόκειται για πολυπρόσωπη δίκη και μοιάζει σχεδόν αδύνατον να ολοκληρωθεί η διαδικασία (ελαφρυντικά, ποινή, αναστολή) σήμερα.

Η εισαγγελική πρόταση

Την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Νικολού ήταν ζήτησε από τακτικούς και λαϊκούς δικαστές να κρίνουν ένοχη την κατηγορούμενη, εκφράζοντας την άποψη ότι εκείνη ήταν η μαστροπός της ίδιας της της κόρης. Η ίδια διατύπωσε επίσης τον ισχυρισμό πως ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος, στο mini market του οποίου το κοριτσάκι εργαζόταν περιστασιακά για χαρτζιλίκι, δεν βίασε ή εξώθησε σε οίκους ανοχής την 12χρονη, και ζήτησε την ενοχή του για επί μέρους κατηγορίες, ενώ απέδωσε ρόλο μαστροπού στον 57χρονο πρώην ναυτικό από το Κερατσίνι με το προσωνύμιο «Μιχάλης».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εισαγγελέας, η μητέρα της 12χρονης φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην εξώθηση του παιδιού της στην πορνεία και ζήτησε να κριθεί ένοχη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας. Μάλιστα, φέρεται να σημείωσε πως η μητέρα της 12χρονης διένειμε πορνογραφικό υλικό της ανήλικης στους «πελάτες» που κάθονται στο εδώλιο, αλλά και πως είχε ενεργό συμμετοχή στην εξώθηση του παιδιού της στην πορνεία υπό την έννοια ότι εξώθησε και διευκόλυνε μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την 12χρονη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει χρήματα.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών από το αδίκημα του βιασμού και της εμπορίας ανθρώπων ο 55χρονος Ηλίας Μίχος και πρότεινε να υπάρξει μετατροπή της κατηγορίας σε ό,τι αφορά τη μαστροπεία, καθώς -κατά την κρίση της- δεν αποδείχθηκε ότι εξωθούσε το κορίτσι σε οίκους ανοχής ούτε το εξανάγκαζε στην πορνεία, αλλά τη διευκόλυνε να εκδίδεται. Βέβαια, ζήτησε την ενοχή του 55χρονου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών και για οπλοκατοχή.

Στον άνδρα με το προσωνύμιο «Μιχάλης» απέδωσε ρόλο μαστροπού και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό το κέρδος και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών, αλλά πρότεινε να αθωωθεί για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, αφού -κατά την ίδια- δεν προέκυψε ότι ο συνταξιούχος ναυτικός είχε ερωτικές επαφές με την ανήλικη.

Η κ. Νικολού ζήτησε την καταδίκη ακόμα 22 κατηγορουμένων που δικάζονται ως «πελάτες» της ανήλικης, ενώ πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη έναντι αμοιβής. Εξαίρεση αποτελεί ένας κατηγορούμενος πακιστανικής καταγωγής για τον οποίο πρότεινε να απαλλαγεί πλήρως από τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.