ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ρώσος ειδικός: ”Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει στρατιωτικά την Τουρκία”

1 min read

Το εθνικιστικό μπλοκ στην Ρωσία ετοιμάζει στρατιωτική παρέμβαση στο Ναγκόρνο κατά της Τουρκίας

Την πάσα αλήθεια εκφράζει Ρώσος ειδικός/σύμβουλος, αναφέροντας ότι η Τουρκία είναι ένα επιθετικό κράτος που διεξάγει πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μέσω όμως του Αζερμπαϊτζάν, απειλώντας ουσιαστικά την Μόσχα και την ευρασιατική συμμaχία.

“Ήρθε η ώρα η Ρωσία να δείξει την στρατιωτική της δύναμη, διαφορετικά θα έχουμε μια νέα γενοκτονία των Αρμενίων, ενώ η ευρασιατική ολοκλήρωση θα καταρρεύσει”, πιστεύει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Βλαντιμίρ Λεπεκίν.

“Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει στρατιωτικά την Τουρκία, επειδή η Τουρκία κήρυξε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, ενώ ούτε οι ΗΠΑ κατάφεραν να επιτύχουν εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ”, τονίζει ο ίδιος.

Τη Δευτέρα, Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία απέτυχαν να συμφωνήσουν στην υλοποίηση εκεχειρίας, παρόλο που αυτή είχε συμφωνηθεί σε αμερικανικό έδαφος, αφού και οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μία την άλλη για παραβίαση όρων της συμφωνίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Zohrab Mnatsakanyan και Jeyhun Bayramov, διαπραγματεύτηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών.

 Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την κλιμακούμενη σύγκρουση ως μια «απλή υπόθεση», ενώ τόνισε ότι “θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Το θεωρώ μια απλή υπόθεση”.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ Ρόμπερτ Ο’Μπρέιν, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν θα καταλήξουν στην εκεχειρία ως μέρος της διαμάχης για τη μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αρμενία συμφώνησε στο καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, αλλά το Αζερμπαϊτζάν δεν το έπραξε, παρόλο που  η Ουάσινγκτον την “πίεσε” να λάβει αυτή την απόφαση, χωρίς μέχρι τώρα κανένα αποτέλεσμα.

Ο Vladimir Lepekhin, διευθυντής του Ινστιτούτου EAEU, δήλωσε ότι η ανακωχή μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, επειδή το Αζερμπαϊτζάν θέλει να εξασφαλίσει την εδαφική κυριαρχία σε ολόκληρο το κομμάτι της περιοχής( με προτροπή των Τούρκων), και στη συνέχεια να αναγκάσει την αρμενική πλευρά στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι εχθροπραξίες, αν και έχουν ως βάση την ιστορική σύγκρουση Αρμενίων-Αζέρων, αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου  πολέμου, στον οποίο συμμετέχουν και άλλοι, πιο σοβαροί παίκτες, όπως η  Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Τουρκία, ενώ προσπαθεί να γίνει ο κύριος περιφερειακός παράγοντας, ενώ οι Βρετανοί έχουν τα δικά τους συμφέροντα.

“Αυτή η διαδικασία έχει κλιμακωθεί σε όλο τον μετα-σοβιετικό χώρο την παραμονή των εκλογών στις ΗΠΑ”, σημείωσε ο ειδικός.

Αυτό βλέπουμε να συμβαίνει στη Λευκορωσία και στον Νότιο Καύκασο, με όργανο την Τουρκία. Αυτό συμβαίνει στο Ντονένσκ, με “όχημα” την Ουκρανία. Παράλληλα οι βρετανικές ειδικές υπηρεσίες αυξάνουν την παρουσία τους παντού, και φυσικά, το έκαναν με την υποστήριξη ανθρώπων όπως ο Τζορτζ Σόρος και άλλοι Αμερικανοί Δημοκρατικοί αξιωματούχοι», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Λεπεκίν.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, “η ρωσική κυβέρνηση έλπιζε ότι τα πράγματα θα διευθετηθούν από μόνα τους, αλλά σε αυτό έκανε ένα μεγάλο λάθος.

Η Ρωσία προσπάθησε να ενεργοποιήσει τους τυπικούς μηχανισμούς διαμεσολάβησης, πραγματοποιώντας κάθε είδους διπλωματικές συνομιλίες, κινούμενη όμως προς τη λάθος κατεύθυνση.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την Τουρκία να ελέγξει το Ναγκόρνο πάση θυσία” δηλώνει ο ίδιος.

Η Άγκυρα, όπως πιστεύει ο Βλαντιμίρ Λεπεκίν, θέλει να αποκόψει το Ναγκόρνο Καραμπάχ και στο μέλλον, ενδεχομένως, να αποκόψει την Αρμενία από το Ιράν, συνδέοντας το τουρκικό έδαφος με αυτό του Αζερμπαϊτζάν και του Ναχιχέβαν.

Ο Ρώσος ειδικός ελπίζει ότι οι ρωσικές αρχές και ο στρατός, αρχίζουν, προφανώς, να ενεργούν με τρόπο που θα εμποδίζουν τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν να καταλάβει τον διάδρομο Lachin (αυτοκινητόδρομος Στεπανακέρτ-Γκορίς-Γερεβάν).

Σύμφωνα με δικές του πληροφορίες μια ρωσική δύναμη έχει αναπτυχθεί εκεί, ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα.

“Εάν συμβαίνει αυτό, τότε κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση, γιατί ο διάδρομος Lachin είναι τεράστιας ζωτικής σημασίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Διαφορετικά, η περιοχή θα αποκλειστεί, και αν συμβεί αυτό, μπορεί να ξεκινήσει η γενοκτονία του πληθυσμού”, είπε ο Βλαντιμίρ Λεπεκίν.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να υπερασπιστεί σθεναρά τα εθνικά της συμφέροντα στον Νότιο Καύκασο, ενώ σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η Ρωσία πρέπει να περιορίσει την Τουρκία, αντί να προσομοιώνει δραστηριότητες διατήρησης της ειρήνης.

“Αυτός είναι ένας πόλεμος. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία κήρυξε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας δια μέσου του Αζερμπαϊτζάν. Η Άγκυρα επεκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας, όπου η Μόσχα ενεργεί ως εγγυητής ασφάλειας της Ευρασίας. Ωστόσο, η Ρωσία δεν λαμβάνει αντίμετρα εναντίον της Τουρκίας, για αυτό ρωτάω αν  «υπάρχουν Τούρκοι λομπίστες στο ρωσικό υπουργείο εξωτερικών; Δεν το καταλαβαίνω», είπε ο ειδικός.

Ο Vladimir Lepekhin είναι πεπεισμένος ότι η Ρωσία πρέπει να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και να διακόψει τις αεροπορικές και τουριστικές υπηρεσίες, να καθιερώσει ένα καθεστώς βίζας, να σταματήσει την αγορά τουρκικών γεωργικών προϊόντων και ούτω καθεξής.

Το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι, να ασκήσει η Ρωσία  σαφώς με αποφασιστικότητά δράσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων της με στρατιωτικά όμως μέσα.

“Οι τρομοκράτες έρχονται μέσω της Τουρκίας. Εάν η Τουρκία υποστηρίζει τρομοκράτες και οι τρομοκράτες καταλήξουν στον Νότιο Καύκασο, δηλαδή εντός των ορίων των ευρασιατικών συμφερόντων της Ρωσίας, τότε δεν θα  διεξάγουμε πόλεμο με τους τρομοκράτες στην Συρία, αλλά στα σύνορα μας.

Το ίδιο το γεγονός της εμφάνισης Σύριων Τζιχαντιστών αρκεί για τη Ρωσία να σταματήσει να μιλά και να ξεκινήσει μια ενεργή “ειρηνευτική αποστολή” στο Ναγκόρνο », κατέληξε ο Βλαντιμίρ Λεπεκίν.

Στην Ρωσία υπάρχει ένα τρομερά πανίσχυρο εθνικιστικό μπλοκ από εκατοντάδες άτομα που επηρεάζει και ελέγχει μέρος την εξουσία του εκάστοτε προέδρου ή ΓΓ παλαιότερα στην χώρα.

Αυτό το μπλοκ έχει “πλοκάμια” σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας, στον στρατό, την εκκλησία,και στην αμυντική βιομηχανία. Αυτό κινεί τα νήματα και πολύ σύντομα οι Τούρκοι  που βρίσκονται στο Ναγκόρνο θα το διαπιστώσουν.  

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.