ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα – Τι αποκάλυψε ο Κικίλιας για την εισήγηση της Επιτροπής

1 min read
  • Τον αριθμό των πιστών που θα επιτρέπεται στους ναούς, τον τρόπο που θα γίνουν οι λειτουργίες αλλά και τις προϋποθέσεις για τους ιερείς και τους πιστούς αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας, με βάση την εισήγηση των Ειδικών.

Τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, όπως αυτός περιλαμβάνεται στην εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμώνων αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά, η εισήγηση προβλέπει έναν πιστό ανά 25τ.μ. εντός του ναού, ενώ σε εξωτερικούς χώρους συστήνεται απόσταση έως 10 μέτρων μεταξύ των ατόμων. Επίσης, υπάρχει σύσταση για διπλή μάσκα ιδιαίτερα εντός των εκκλησιών.

  • Σε ό,τι αφορά την περιφορά του Επιταφίου την Παρασκευή αυτή συστήνεται να γίνει στο προαύλιο, χωρίς πομπή, ενώ στο προαύλιο θα γίνεται, σύμφωνα με την εισήγηση και το προσκύνημα του επιταφίου.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα, η Επιτροπή, σύμφωνα με τον κ. Κικίλιας, έχει εισηγηθεί αυτή να αρχίζει μία ώρα αργότερα, στις 22:00 αντί στις 21:00 που είναι σήμερα.

Ωστόσο, την ημέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας, συστήνεται να αρχίσει και πάλι από τις 21:00. Από τη Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 23:00.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.