ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παμμακεδονικών Ενώσεων σε Μητσοτάκη: «Φανατικότερος υποστηρικτής της ‘Συμφωνίας των Πρεσπών’ και από Τσίπρα

1 min read

Νέοι «μύδροι» κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στάση που τηρούν έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, ιδίως μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και τα εγκώμιά του για τις… μάχες που έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας όλες οι παμμακεδονικές οργανώσεις.

Έτσι μετά την σφοδρή επίθεση της Παμμακεδονικής Ένωση ΗΠΑ και Καναδά όταν δύο ημέρες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν ζάεφ και τα θερμά λόγια του τελευταίου για  του Έλληνα πρωθυπουργό, είχε δηλώσει «Kυριάκο σε ευχαριστώ, έδωσες μάχες για εμάς και τις Πρέσπες», την σκυτάλη πλέον με πυρ ομαδόν πήραν οι μεγαλύτερες παμμακεδονικές οργανώσεις της Ομογένειας.

Έτσι σύμφωνα με τις αναφορές που μετάδωσαν αρκετά ΜΜΕ, μετά την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, που δήλωνε προδομένη από τον πρωθυπουργό, σειρά παίρνουν και άλλες Παμμακεδονικές Οργανώσεις που «καρφώνουν» τον Κ. Μητσοτάκη.

«Μας απογοητεύσατε όταν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, κατά την διάρκεια της συνάντησής σας με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, εμφανιστήκατε φανατικότερος υποστηρικτής της “Συμφωνίας των Πρεσπών” και από τον ίδιο τον Τσίπρα ο οποίος έφθασε στο σημείο να σας χαρακτηρίσει, περιπαικτικά, “Βορειομακεδονομάχο”» σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Προς Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύριε Πρόεδρε,

Εδώ και έναν χρόνο, εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων σε Ελλάδα και ΗΠΑ, ζητούν συνάντηση μαζί σας, αλλά αρνείστε να μας δεχτείτε. Οι απανταχού Μακεδόνες, να μην πούμε η πλειονότητα του ελληνισμού, με αγωνία περίμεναν αυτή την συνάντηση.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε τα αποτελέσματα ημερίδας, καταξιωμένων επιστημόνων, ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» μπορεί να ακυρωθεί, αλλά και το ότι για κάθε προσφυγή ακύρωσής της σε διεθνή δικαστήρια και οργανισμούς απαιτείται κρατική υποστήριξη. Προφανώς δεν μας δέχεστε γιατί δεν θέλετε να την ακυρώσετε και όχι ότι δεν ακυρώνεται.

Μας απογοητεύσατε με τις δηλώσεις σας, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» «έχει κλείσει» και μένει η «σωστή εφαρμογή της».

Μας απογοητεύσατε όταν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, κατά την διάρκεια της συνάντησής σας με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, εμφανιστήκατε φανατικότερος υποστηρικτής της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και από τον ίδιο τον Τσίπρα ο οποίος έφθασε στο σημείο να σας χαρακτηρίσει, περιπαικτικά, «Βορειομακεδονομάχο».

Δυστυχώς, δεν μπορέσατε να υπερασπιστείτε τα Ελληνικά συμφέροντα, αλλά και τις προεκλογικές σας εξαγγελίες, όπως έκανε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, ο οποίος, για μία ακόμη φορά, αρνήθηκε την ύπαρξη «Μακεδονικής γλώσσας και Εθνότητας».

Πρέπει να γνωρίζετε ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, σε όλον τον κόσμο, πολύ δε περισσότερο για εμάς τους Μακεδόνες Έλληνες, το θέμα δεν έχει κλείσει και ούτε θα κλείσει εάν δεν καταργηθεί η απαράδεκτη αυτή «συμφωνία».

Η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους Σλάβους των Σκοπίων και η προσπάθεια σλαβοποίησης του σύγχρονου Μακεδονικού Ελληνισμού είναι εντελώς ανιστόρητα και προσβλητικά για εμάς. Για αυτό κατακριτέος είναι όχι μόνον όποιος υπέγραψε και ψήφισε την «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά και όποιος την εφαρμόζει παριστάνοντας τον δήθεν πατριώτη.

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας

Συντονιστής: Γεώργιος Κοσμίδης

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά

Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος

Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής

Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Οντάριο

Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.