ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Παναθηναϊκός κρατά την ονοματοδοσία του νέου γηπέδου

1 min read

Οι υπογραφές της περασμένης Παρασκευής (20/11) στο μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες στη «Διπλή Ανάπλαση» πλευρές, ήταν το πρώτο, μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου πρότζεκτ στα όρια του δήμου Αθηναίων τα τελευταία χρόνια.

Από εδώ και πέρα -όπως έχουν τονίσει όλες οι πλευρές- ο χρόνος πιέζει, προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να είναι όλα έτοιμα (κατόπιν των απαραίτητων δημοπρατήσεων) για να ξεκινήσουν τα έργα στην περιοχή του Βοτανικού, έως το τέλος του 2021.

Παράλληλα, οι πλευρές που εμπλέκονται άμεσα με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο (Δήμος Αθηναίων, Ερασιτέχνης και ΠΑΕ Παναθηναϊκός) θα πρέπει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να προχωρήσουν σε διμερείς συμφωνίες για όλα όσα αφορούν τη χρήση και τη λειτουργία του.

Το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο, που θα ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στον Ερασιτέχνη, ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να προχωρήσει με τη ΠΑΕ σε μία πολυετή σύμβαση χρήσης του από την ποδοσφαιρική ομάδα. Αντί ενός φιξ ποσού το χρόνο, το οποίο θα συμφωνηθεί ανάμεσα σε Α.Ο. και ΠΑΕ.

Επίσης, η ΠΑΕ θα χρειαστεί να προχωρήσει σε σύμβαση με το Δήμο Αθηναίων, για να «ενοικιάσει» (επίσης έναντι ενός συγκεκριμένου ποσού ετησίως) δικαιώματα εμπορικών χρήσεων (που θα επιλέξει), εντός κι εκτός του γηπέδου.

Όπως αναφέρει, άλλωστε, και το μνημόνιο που υπεγράφη την Παρασκευή (20/11) «…τα έσοδα, από κάθε μορφής εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου, κατανέμονται μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Αθηναίων».

Αυτό που «κρατάει» ως έσοδο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ως επί της ουσίας «ενοικιάστρια» του ποδοσφαιρικού γηπέδου, είναι τα δικαιώματα επί της ονοματοδοσίας. Τα έσοδα, δηλαδή, από το «όνομα» που θα δοθεί στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο -έπειτα από συμφωνία που θα γίνει με κάποια εταιρία- θα πάνε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πάνω σ’ αυτό το κομμάτι έχει ήδη γίνει μία πρώτη προεργασία από τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, κι όταν ολοκληρωθούν κι αποτυπωθούν πρώτα όλοι οι όροι στις συμβάσεις που θα κάνει με τον Ερασιτέχνη και το Δήμο Αθηναίων, οι «πράσινοι» θα αρχίσουν να «τρέχουν» τις επαφές του με ενδιαφερόμενους για το «όνομα» της ποδοσφαιρικής αρένας στο Βοτανικό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.