ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Πέτσας προανήγγειλε νέο lockdown – “Αν αυξηθούν τα κρούσματα, τότε θα…” – Πάνε να μας ισοπεδώσουν

1 min read

Στην επανεκκίνηση του τουρισμού με το «άνοιγμα» των πτήσεων, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των εγγράφων από τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας και θα πρέπει να τη συμπληρώνουν 48 ώρες πριν την αναχώρησή τους. Ωστόσο, μέχρι την Κυριακή και έως ότου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώνουν τη φόρμα μέχρι και λίγες ώρες πριν την άφιξή τους στη χώρα μας.

Αναφορικά με τους τουρίστες από τη Σουηδία και τη Βρετανία που δεν επιτρέπεται να έρχονται απευθείας στη χώρα μας μέχρι 15/7, επεσήμανε ότι θα μπορούν να έρχονται μόνο μέσω άλλης χώρας και θα ισχύουν τα εξής όταν καταφτάνουν στο αεροδρόμιο:

Θα υπόκεινται σε τεστ για τον κορωνοϊό, αφού προέρχονται από χώρα με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο
Δε θα υπάρχει καραντίνα
για τους τουρίστες. Θα κατευθύνονται κανονικά στον προορισμό τους και σε περίπτωση που το τεστ τους βγει θετικό τότε θα πρέπει να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα, όπου βρίσκονται.

Τι θα γίνει σε περίπτωση μεγαλύτερης αύξησης κρουσμάτων

Σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ τις επόμενες ημέρες ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ο Στέλιος Πέτσας είπε «φυσικά και θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί».

«Όμως δε θα παρατηρούμε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων που θα έχουμε, αλλά θα κοιτάμε πώς μεταφράζεται αυτός ο αριθμός των κρουσμάτων από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία μας. Τα περισσότερα από τα κρούσματα που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες είναι ασυμπτωματικά, δε χρειάζονται νοσηλεία και είναι λιγότερο παθογόνα. Όπου δούμε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, θα παίρνουμε γρήγορα μέτρα», συμπλήρωσε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.