ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Κωσταράκος προειδοποιεί: Ελπίζω να είναι φήμη η πώλησή των Mirage 2000

1 min read

«Ελπίζω να πρόκειται για φήμη ότι θα πωληθούν στους Γάλλους 18 παλαιότερα Mirage 2000 EGM/BGM για να μειωθεί η τιμή αγοράς των νέων αεροσκαφών Rafale που θα αγοραστούν», γράφει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως λέει χαρακτηριστικά «ελπίζω οι αποφάσεις αυτές να μην είναι οριστικές. Με εκπλήσσει η προσέγγιση ότι θα απεμπολήσουμε σοβαρές μη ευκολα αναπληρώσιμες μαχητικές δυνατότητες για να μειώσουμε την τιμή αγοράς άλλων δυνατοτήτων.

Τα υπέροχα νέα αεροσκάφη Rafale δεν μπορούν να αναλάβουν όλο το πτητικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας ιδίως απέναντι σε ένα αντίπαλο που πολλαπλασιάζει καθημερινά τις δικές του μαχητικές δυνατότητες και τις χρησιμοποιεί ξεκάθαρα σαν εργαλείο επιβολής των στόχων εξωτερικής πολιτικής του. Διακλαδικότητα σημαίνει ότι οι ΕΔ με όλες τους τις δυνατότητες θα διεξάγουν ένα μόνο πόλεμο -αν απαιτηθεί-, και ότι οι ¨ουρανοί θα είναι δικοί μας¨ και πάνω από τους στρατιώτες και τους ναύτες μας τη στιγμή που αυτοί θα εκτελούν την αποστολή τους για την υπεράσπιση της χώρας. Κανένας δεν μπορεί να εγκαταληφθεί ¨μόνος¨.

Τίποτα δεν είναι ¨αλλουνού υπόθεση¨. Δεν είναι εποχή για μείωση πολεμικών δυνατοτήτων. Η αύξηση και ο πολλαπλασιασμός της μαχητικής μας ικανότητος μας είναι μονόδρομος. Νομίζω ότι σ´ αυτό πρέπει να συμφωνούμε όλοι».

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.