ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι νέες απαγορεύσεις εν όψει γενικού lockdown «Μάζεμα» από 21:00 στα σπίτια – Υποχρεωτικές οι μάσκες παντού

1 min read

Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων στους οποίους έχει δοθεί πλέον απόλυτη εξουσία από την ελληνική κυβέρνηση.

Στη διάσκεψη «κλείδωσαν» οι νέες απαγορεύσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν το αργότερο την την Παρασκευή (30/10) και αναμένεται να «βυθίσουν» ακόμα περισσότερο την ελληνική οικονομία και είναι «προκαταβολή» για την γενική καραντίνα στον πληθυσμό που αναμένεται μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.

Αυτές είναι: 

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 είτε από τις 22:00: Θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αποφασιστεί να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί ενώ ήδη δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές που είναι σε lockdown. Σε αυτή τη λίστα τις επόμενες μέρες θα μπει και η Θεσσαλονίκη, που θα μπει σε lockdown ενώ το ίδιο μέτρο θα ισχύει από την Πέμπτη και σε Σέρρες και Ιωάννινα, που μπαίνουν, επίσης, σε lockdown.

Ευπαθείς ομάδες: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών και γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν μια σειρά μέτρων, όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμεί για την ώρα η κυβέρνηση. 

Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα: Αμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown σε αυτές τις περιοχές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα: Μένει μόνο να διευκρινιστεί αν θα ανακοινωθεί η καθολική χρήση της μάσκας, την οποία προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αποκάλυψε το pronews.gr, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αποφασίσει το ολικό lockdown σε όλη τη χώρα το οποίο θα ανακοινωθεί περί τις 8 Νοεμβρίου με αυτά τα μέτρα να έχουν ως στόχο την «προετοιμασία του εδάφους».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.