ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λιβύη: Η Αεροπορία του Χάφταρ «αποδεκατίζει» Τούρκους μισθοφόρους

1 min read

Το πρακτορείο ειδήσεων στη Λιβύη ανέφερε ότι τα πολεμικά αεροπλάνα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) έχουν χτυπήσει «εχθρικούς στόχους» νοτιοανατολικά της πόλης Μισράτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αεροπορική δύναμη του LNA στόχευσε ένα σκάφος που παραβίασε τη ζώνη αποκλεισμού με «τρομοκράτες από την πολιτοφυλακή του Σάρατζ».

Το πρακτορείο επικαλείται πανομοιότυπες πληροφορίες από άλλες πηγές στη Λιβύη που ανέφεραν ότι η επιδρομή ήταν νότια της περιοχής Abu Gurayn, στον δρόμο που οδηγούσε στην περιοχή της Αλ Τζούφρα, επιβεβαιώνοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τον ήχο δυνατών εκρήξεων από την κατεύθυνση της πόλης Wadi Bai.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η αεροπορική δύναμη του Λιβυκού Στρατού βομβάρδισε και «κονβόι που μετέφερε μισθοφόρους και τρομοκρατικά στοιχεία της κυβερνητικής πολιτοφυλακής του Al-Wefaq στην περιοχή Wadi Bai, δυτικά της Σύρτης».

Πηγές στη Λιβύη ανέφεραν ότι η ομάδα που υποστηρίζεται από «Τούρκους μισθοφόρους» προσπαθούσε να διεισδύσει στην πόλη, καθώς οι αεροπορικές δυνάμεις την βομβάρδισαν, γεγονός που οδήγησε στην πλήρη καταστροφή της.

Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε μια μέρα αφότου ο Λιβυκός στρατός ανακοίνωσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις του είχαν στοχεύσει ένα σκάφος που παραβίαζε την απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στα ανοικτά των ακτών της Σύρτης.

Πηγή: almasdarnews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.