ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός: Μπλόκο σε πτήσεις από το εξωτερικό μελετά η κυβέρνηση – Ποιες χώρες είναι στο «κόκκινο»

1 min read

Η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική  φέρεται να έχει βάλει σε σκέψεις την κυβέρνηση σχετικά με περιοριστικά μέτρα σε πτήσεις από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR λόγω της αυξητικής τάσης των εισαγόμενων κρουσμάτων στην Ελλάδα, που έχει εντοπίσει ο ΕΟΔΥ, έχει προκαλέσει ανησυχία και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα σε πτήσεις από χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι χώρες αυτές είναι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Πολωνία και η Ολλανδία, καθώς τα συγκεκριμένα κράτη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έξαρση του κορωνοϊού.

Στο… κόκκινο παραμένει η Αττική σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κορωνοϊού με τα κρούσματα να σπάνε την Τρίτη όλα τα ρεκόρ.

Την Τρίτη και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε στην Αττική μέσα σε ένα 24ωρο στο λεκανοπέδιο σχεδόν διπλασιάστηκε με – 240 νέα κρούσματα έναντι 127 που επιβεβαιώθηκαν την Δευτέρα– επιβεβαιώνει, δυστυχώς, την ανησυχία  των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών.

Μια μέρα πριν κλείσει ο Σεπτέμβριος, το Λεκανοπέδιο έχει ξεπεράσει τα 4000 περιστατικά σε ένα μήνα, αφού μετράμε 4044 κρούσματα μέσα σε 29 ημέρες. Οι νέες μολύνσεις του Σεπτεμβρίου στην Αττική αντιπροσωπεύουν παραπάνω από το 20% του συνόλου των κρουσμάτων το επτάμηνο της επιδημίας.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη κατά την ενημέρωση ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, συνεχίζονται οι στοχευμένες δράσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), του δήμου Αθηναίων και της Πολιτικής Προστασίας στις περιοχές της Αθήνας με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ανέφερε ενδεικτικά ότι στην πλατεία Κουμουνδούρου έγιναν 574 τεστ, από τα οποία τα 23 είχαν θετικά αποτελέσματα στον κορωνοϊό.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 2.600 ελέγχους τις τελευταίες 5 ημέρες σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις πλατείες Βάθη, Κυψέλης, Αμερικής και Κουμουνδούρου. Πρόσβαση στην εξέταση είχαν όλοι οι πολίτες αδιακρίτως και η εξέταση ήταν δωρεάν.

Έχουν εντοπιστεί συνολικά 61 θετικοί πολίτες στον κορωνοιό, εκ των οποίων οι 34 είναι αλλοδαποί. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί σε περιοχές της Αθήνας με μεγάλη κινητικότητα του ιού SARS-CoV-2.

Το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας για περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, περιλαμβάνει εντατικοποίηση των ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία εκεί παρουσιάζεται σημαντικός επιπολασμός της νόσου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.