ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Καζάνι που βράζει» η Μυτιλήνη: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις – Νέες συγκρούσεις

1 min read

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη, στην περιοχή του Καράβα, ενώ έχουν σημειωθεί και νέα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο stonisi.gr, το απόγευμα κορυφώθηκε ξανά η ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών στους συγκεντρωμένους πολίτες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομία λόγω του μεγάλου πλήθους κόσμου που έχει μαζευτεί στη θέση Καράβα, κάνει χρήση και του ειδικού οχήματος «Αίαντας».

Για την ώρα δεν υπάρχουν τραυματίες ενώ έχει αναφερθεί και μια επίθεση από διαδηλωτές σε περιπολικό.

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες μέρες, ενώ για αύριο, Τετάρτη έχει κηρυχθεί γενικά απεργία στο νησί. 

Τα καταστήματα θα είναι κλειστά και αύριο, Τετάρτη με τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης να αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης  ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τα καταστήματα σήμερα το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου και αύριο Τετάρτη  26 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Κυβέρνησης στον τόπο μας και για να δοθεί η δυνατότητα στους συνάδελφους να συμμετέχουν στα μπλόκα στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα».

Τα νησιά θυμίζουν καζάνι που βράζει, ωστόσο η κυβέρνηση εμφανίζεται ανυποχώρητη, με τον Στέλιο Πέτσα να επαναλαμβάνει σήμερα πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Η κατάσταση σε Χίο και Μυτιλήνη ήταν τεταμένη από χθες το βράδυ ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί.

Από το πρωί της Τρίτηςεκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής, με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, είχαν παραταχθεί στη θέση Διαβολόρεμα, όπου είναι η δεύτερη είσοδος του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή – Καράβας. 

Αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να φτάσουν στο σημείο για να μεταφέρουν εκεί μηχανήματα και να ξεκινήσουν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση. Ωστόσο, οι νησιώτες παρέταξαν βαρέα οχήματα στο σημείο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν τα μηχανήματα. 

Παράλληλα, εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν και στο λιμάνι της Μυτιλήνης για περίπου δύο ώρες.

Σημειώνεται πως τα ξημερώματα, έφτασαν στο λιμάνι με το πλοίο «Πήγασος» συνολικά 10 διμοιρίες ΜΑΤ για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν ήδη στο νησί. Περίπου 500 πολίτες, όμως, είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.