ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η νέα συμφωνία Δεν αλλάζει το Δουβλίνο. Εδώ θα μένουν οι λαθρομετανάστες

1 min read

Η νέα συμφωνία, η οποία αναμένεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Δεκέμβριο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της Ελλάδος, στην οποία ήδη ευρίσκονται στην χώρα εκατομμύρια λαθρομετανάστες, σε μία περίοδο με την ανεργία να κτυπάει κόκκινο και την οικονομία μας να καταρρέει.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εδώ και πολλά χρόνια και βεβαίως τα επτά χρόνια που ήταν στην Βουλή, είχε κάνει έκκληση σε όλες τις κυβερνήσεις να καταγγείλουν την ολέθρια συμφωνία Δουβλίνο, αλλά δεν έγινε τίποτε! Σύμφωνα με το Δουβλίνο το κράτος μέλος το οποίο δέχεται ένα αίτημα ασύλου οφείλει να το επεξεργαστεί το κράτος πρώτης εισόδου ακόμη και εάν αυτός ευρίσκεται στην Γερμανία ή την Γαλλία. Εάν δηλαδή, μπει στην Ελλάδα και πάει στην Γαλλία, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εξετάσει το αίτημα ασύλου και με την νέα συμφωνία αυτό θα συνεχίσει να ισχύει.

Ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξη που έδωσε, δήλωσε ότι το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου θα ευνοεί την χώρα μας και θα προβλέπονται … μετεγκαταστάσεις και υποχρεωτική αλληλεγγύη! Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το μόνο που θα αλλάξει, εάν αλλάξει γιατί υπάρχουν και για αυτό αντιρρήσεις, είναι να μπορούν να κάνουν αίτημα ασύλου σε χώρα στην οποία ζει αδελφός ή αδελφή του αιτούντος ή έχει σπουδάσει. Μιλάμε για ελάχιστες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχει επίσης στο νέο σύμφωνο καμία υποχρεωτική ποσόστωση για την υποδοχή προσφύγων. Το μόνο που υπάρχει είναι το δέλεαρ των 10 χιλιάδων ευρώ ανά ενήλικο πρόσφυγα από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για κάθε κράτος που θα επιλέξει να δεχθεί μετεγκαταστάσεις, χωρίς αυτές να είναι υποχρεωτικές. Και βεβαίως το ποσόν αυτό και για το κράτος όπου θα παραμείνουν οι λαθρομετανάστες. 

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή “αλληλεγγύη” για την οποία μιλάει ο Μηταράκης… Χρήμα άφθονο και παραμονή στην Ελλάδα, εκεί καταλήγει το πράγμα!

Παραθέτουμε σχετικό tweet του Γεν.Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν.Γ. Μιχαλολιάκου:  

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.