ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ηλεκτροσόκ» στην Αθήνα: Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατεύματα στην Λιβύη για να στηρίξουν την τουρκόφιλη κυβέρνηση Σάρατζ

1 min read

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποστέλλουν στρατεύματα στην Λιβύη προκειμένου να υποστηρίξουν την τουρκόφιλη κυβέρνηση Σάραντζ, «έναντι των Ρώσων» με την αμερικανική διοίκηση Αφρικής AFRICOM (η οποία εδρεύει στην Φραγκφούρτη) να ανακοινώνει ότι είναι στην διαδικασία να ενεργοποιήσει τις Ειδικές Μονάδες Υποστήριξης επιπέδου Ταξιαρχίας με σκοπό να ενισχύσουν και τον στρατό της Τυνησίας «κατά της Ρωσίας»!

Πλέον η σύγκρουση στην βορειοαφρικανική χώρα, παίρνει άλλες διαστάσεις με τις εξελίξεις κάθε άλλο παρά να είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.

Η Τουρκία, όχι απλώς νικά τον Χ.Χαφτάρ, αλλά καταφέρνει να εμπλέξει και τις ΗΠΑ στο πλευρό του Σάρατζ.

Ο εταίρος της Αγκυρας, η κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία έτσι ή αλλιώς δεν είχε ενοχληθεί σοβαρά μέχρι στιγμής από την Ρωσία (η εμπλοκή των εθελοντών της εταιρείας Wagner δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτέλεσε απειλή καθ’όλη την διάρκεια της παραμονής τους και ειδικά εφ’εξής κατόπιν της αποχώρησής τους από το λιβυκό μέτωπο), πλέον αποκτά την επίσημη στήριξη των ΗΠΑ.

Αυτό που ανησύχησε τους Αμερικανούς και περιπλέκει την κατάσταση είναι η αποστολή των ρωσικών (ή λευκορωσικών καμία διαφορά δεν έχει) μαχητικών στην Βεγγάζη και η διάθεση της Μόσχας να μπει δυναμικά στο παιχνίδι, πέραν και πάνω από τον Χ.Χαφτάρ.

Η ανάπτυξη ρωσικών μαχητικών MiG-29 και Su-24 στην Λιβύη, έχει θορυβήσει τις ΗΠΑ. Και είναι σαφές ότι είναι εκεί για να στηρίξουν την κυβέρνηση της Ανατολικής Λιβύης.

Η αμερικανική διοίκηση Αφρικής, AFRICOM ανέφερε στην δήλωσή της ότι ο διοικητής της Stephen Townsend, μίλησε και με τον Τυνήσιο ΥΠΑΜ Imed Hazgu (η Τύνιδα είναι επίσης σύμμαχος της Αγκυρας) και διακήρυξε την πρόθεσή του να στείλει μία Ταξιαρχία «με σκοπό να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές δραστηριότητές στην Λιβύη»!

Η εξέλιξη είναι άκρως αρνητική για την Αθήνα. Στήριξη του Σάραντζ από τις ΗΠΑ, σημαίνει όχι απλώς επιβίωση της τουρκολιβυκής ΑΟΖ, στα έξι μίλια απόσταση από τις ακτές Ρόδου, Κρήτης και Καρπάθου, αλλά και «στρατηγική ασφυξία» της Ελλάδας από τα νότια…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.