ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εργαζόμενη στην καθαριότητα καταγγέλλει αντιδήμαρχο για παρενόχληση – ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Εκείνη τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση. Κι εκείνος διαμηνύει μέσω του LIVE NEWS πως η υπόθεση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Ήταν ένας ψυχολογικός πόλεμος που γινόταν με μένα γιατί δεν μου έχει ξανατύχει. Πώς να το αντιμετωπίσω, πώς πρέπει να το πω, τι πρέπει να πω, είχα έρθει πολλές φορές στα όρια μου στο να τον βουτήξω και να του δώσω και σφαλιάρα. Σκεφτόμουν ότι θα είχα και επιπτώσεις.»

Κι εκείνος διαμηνύει μέσω του LIVE NEWS πως η υπόθεση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη και καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.»

Ο λόγος για εργαζόμενη στον δήμο Πύργου που κατήγγειλε τον περασμένο Οκτώβριο πως ο τότε αντιδήμαρχος και προϊστάμενός της, την παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω facebook, αλλά και δια ζώσης.

«Μου ανέβαζε κάποια φωτογραφία από το facebook και μου έλεγε πόσο ερωτεύσιμη είσαι εδώ. Και με είδε που ήμουν εκεί και μου γράφει «τι κ…α που είσαι σήμερα». Δηλαδή ήταν αισχρός. Του είχα ζητήσει επανειλημμένα να μην το κάνει αυτό γιατί με φέρνει σε δύσκολη θέση.»

Ο εφιάλτης της δεν είχε τέλος. Όσο εκείνη προσπαθούσε να κρατήσει την συζήτηση σε επαγγελματικό επίπεδο, λέει, τόσο τα πράγματα ξέφευγαν.

«Εγώ να του μιλάω για δουλειά, να του μιλάω για κάποιους κάδους που έπρεπε να παρθούν από κάποιο σημείο ή να πάμε να πάρουμε κάποια ανακυκλώσιμα υλικά και αυτός μου έλεγε «ω παράτα με τώρα. Είναι πρησμένα τα α… μου».»

Η υπάλληλος καθαριότητας, μητέρα 5 παιδιών, αποφάσισε ν’ απευθυνθεί σε δικηγόρο για να καταγγείλει το περιστατικό.

«Ξέρανε τα παιδιά μου, με τα παιδιά μου πάντα τα συζητάγαμε και μάλιστα σε μια διαδικασία έβαλα και τον γιο μου τον μικρό, 16 χρονών, να μου κατεβάσει τα μηνύματα από τον υπολογιστή και έφτασε στο σημείο να μου πει «μαμά γιατί δεν μου είπες τίποτα για όλα αυτά που περνάς». Μου έρχεται να κλάψω. «Γιατί τα πέρναγες μόνη σου και δεν μου τα έλεγες».»

Όπως καταγγέλλει η ίδια μέσω του LIVE NEWS, η σεξουαλική παρενόχληση έφτασε στο απροχώρητο όταν ο αντιδήμαρχος την τοποθέτησε από την παλιά της θέση στο απορριμματοφόρο, στο ίδιο γραφείο με εκείνον.

«Μέχρι που τον Αύγουστο ήταν πια και το τελευταίο που εκεί τσακωθήκαμε μέσα στο γραφείο και σηκώθηκα και έφυγα. Τα παράτησα και λέω γυρίζω εκεί που ήμουν.»

Η δημοτική υπάλληλος είχε μιλήσει για το μαρτύριο που βίωνε στην προϊσταμένη της υπηρεσίας ωστόσο, όπως λέει, δεν βρήκε ανταπόκριση.

«Είχα ενημερώσει την προϊσταμένη μου, τη διευθύντρια και τον προϊστάμενό μου. Η κουβέντα της διευθύντριας μου είναι «μην με ανακατεύεις ανάμεσα σας».»

Αντί στήριξης όπως λέει, αντιμετώπισε την εκδικητική συμπεριφορά του αντιδημάρχου.

«Επειδή δεν πήγα δουλειά εκείνη την ημέρα μ’ έβγαλε σε αναφορά και με πειθαρχική ποινή. Πρωί- πρωί, το θυμάμαι λες και είναι τώρα, με πήραν τηλέφωνο ότι μου έχουν ετοιμάσει το χαρτί της απολογίας μου. Εν τω μεταξύ δεν πήγαμε δύο εκείνη την ημέρα. Εγώ και ο συνάδελφος που δουλεύουμε μαζί στο απορριμματοφόρο κι όμως εμένα κυνήγησαν.»

Την δική του εκδοχή δίνει μέσω του LIVE NEWS ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, ο οποίος παύθηκε από τα καθήκοντα του όταν έγινε γνωστή η καταγγελία.

-Ανταλλαγή μηνυμάτων υπάρχει. Είναι δεδομένα, δεν μπορώ να το διαψεύσω αυτό. Όμως, η ανταλλαγή των μηνυμάτων είναι σεξουαλική παρενόχληση; Δεν υπάρχει ούτε σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε τίποτα.

-Σας είχε στείλει κάποιο μήνυμα «μη με ενοχλείτε άλλο».

-Νομίζω τέτοιο πράγμα δεν τίθεται καν. Ούτε καν ποτέ.

Η καταγγέλλουσα κοινοποίησε τη μήνυση μέχρι και στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, ωστόσο μόνο ο δήμαρχος Πύργου έκανε άμεσες ενέργειες με το να καθαιρέσει τον πρώην αντιδήμαρχο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.