ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιμένει ο Ακάρ: Προβοκάτορες οι Έλληνες – «Βλέπει» συμφωνία με την Αίγυπτο

1 min read

Η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να πείσει ότι είναι στα σκαριά μια συμφωνία με την Αίγυπτο, ενώ ο Χουλουσί Ακάρ επιτέθηκε για ακόμα μια φορά με σκαιότατους χαρακτηρισμούς στην Ελλάδα. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της Καθημερινής, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ,  είπε αναφερόμενος στην Αίγυπτο ότι «είναι σημαντική εξέλιξη αυτό που συνέβη με την Αίγυπτο, περιμένουμε να έχουμε και συνέχεια».

Ο Τούρκος υπουργός στα πλαίσια των δηλώσεων του σχετικά με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» ανέφερε πως «με την Αίγυπτο έχουμε κοινές πολιτιστικές, ιστορικές αξίες. Με την ενεργοποίηση και αυτών τις επόμενες ημέρες εκτιμούμε πως ίσως έχουμε κι άλλες διάφορες εξελίξεις».  

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να τονίσω πως η απόφαση που πήρε η Αίγυπτος σεβόμενη τη δική μας περιοχή θαλάσσιας ευθύνης, είναι σύμφωνη και με τη δική μας θέση αλλά και είναι προς το συμφέρον των δικαιωμάτων του λαού της Αιγύπτου. Εκτιμούμε πως την ερχόμενη περίοδο με την Αίγυπτο μπορούμε να υπογράψουμε συμφωνία, μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων ζωνών ευθύνης που να είναι σύμφωνο με τα σύνορα των περιοχών ευθύνης μας τα οποία έχουμε δηλώσει στον ΟΗΕ. To υπουργείο Εξωτερικών μας κάνει τις απαραίτητες εργασίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ευχόμαστε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα», επεσήμανε.

Επίθεση στην Ελλάδα

Την ώρα που δεν έχουν απαντήσει ακόμα για τον επόμενο γύρο των διερευνητικών ο Ακάρ είπε: «Παρά τη θετική μας στάση, συνεχίζονται από τη γειτονική μας χώρα την Ελλάδα, οι προβοκατόρικες ενέργειες και η προβοκατόρικη ρητορική, οι ανεύθυνες δηλώσεις, η απειλητική γλώσσα. Αυτές οι ενέργειες απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα. Συνέχεια τους λέμε πως πρέπει να αποφεύγουν τις ενέργειες και δηλώσεις που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια. Στόχος τους είναι να επηρεάσουν αρνητικά την Ε.Ε και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Τονίζουμε πως οι παρενοχλήσεις, η ρητορική δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας. Οι προβοκάτσιες και οι προσπάθειες με τα εξοπλιστικά προγράμματα προκαλούν  μεγάλη ζημιά στον Ελληνικό λαό και δαπανούν άδικα τους πόρους του ελληνικού λαού».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.