ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επίδομα θέρμανσης Πότε πληρώνεται Πώς θα υπολογιστεί

1 min read

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η υπουργική απόφαση για τον υπολογισμό του επιδόματος θέρμανσης και την οριστικοποίηση του ποσού που θα λάβει το κάθε νοικοκυριό από τους συνολικά 700.000 δικαιούχους.

Η πρώτη φάση των πληρωμών θα καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για αγορές έως 31 Δεκεμβρίου 2020 και η δεύτερη φάση μέχρι τις 31 Μαρτίου για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου 2021.

Το ύψος του επιδόματος θέρμανσης που φέτος για πρώτη φορά δεν αφορά μόνο στο πετρέλαιο, αλλά και σε άλλες μορφές θέρμανσης (καυσόξυλα, φυσικό αέριο), κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ και ο υπολογισμός του εξαρτάται από την τοποθεσία του τόπου διαμονής των δικαιούχων (η οποία καθορίζεται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση), αλλά και τον αριθμό των ανήλικων μελών της οικογένειας.

Ειδικότερα,  ανάλογα με τις βαθμοημέρες, δηλαδή με τον αριθμό των ημερών το χρόνο που μια περιοχή έχει θερμοκρασίες κάτω από του 15,5 βαθμούς Κελσίου. Το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει ένα νέο σύστημα που βασίζεται σε μελέτη της ΕΜΥ, η οποία χώρισε την Ελλάδα σε200.000 τετράγωνα (διαστάσεων 750μΧ750μ), ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι.Επίσης, για κάθε ανήλικο θα υπάρχει προσαύξηση 10%.

Με τον τρόπο αυτό θα προκύπτουν και οι ανάγκες για θέρμανση, οι οποίες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με το υψόμετρο, την απόσταση από τη θάλασσα και άλλες παραμέτρους. Για κάθε τετράγωνο θα υπάρχει ένας συντελεστής που θα πολλαπλασιάζεται με το μέγιστο επίδομα των 650 ευρώκαι θα οδηγεί στο επίδομα που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό. Για αυτό και το επίδομα θα είναι διαφορετικό σε κάθε οικισμό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.