ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δημοσκόπηση ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αγωνία πολιτών για Οικονομία & Τουρκία – Kορονωϊός: 1 στους 3 δεν εμπιστεύονται τους «ειδικούς»

1 min read

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» του ΒΕΡΓΙΝΑ TV με τον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο: Πρώτη σε ότι αφορά την ανησυχία των πολιτών η οικονομία (43%) και μετά για έρχεται η τουρκική προκλητικότητα (32%) και η πανδημία (20%).

Αυτό σε μία ημέρα που ανακοινώθηκε το έλλειμα να φτάνει στο 187,5% το μεγαλύτερο της ελληνικής ιστορίας και μακράν το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Την ίδια ώρα οι πολίτες ζητούν πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην Τουρκία (επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ ζητά το 30% και στρατιωτική απάντηση το 21%), ενώ εγκρίνουν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε ποσοστό 46% έναντι 38% που επιθυμεί να παραμείνει ίδια.

Ταυτόχρονα οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που οι περισσότεροι την προσδιορίζουν «μετά το 2023» (39%), ενώ το (28%) τη βλέπει να έρχεται το 2022.

Σχετικά με τον COVID-19 φαίνεται η πλειοψηφία να εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων (65%), σημαντικό όμως ποσοστό (35%), δεν τους εμπιστεύεται πια.

Ταυτόχρονα 60% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού όταν αυτό υπάρξει κι εφόσον υπάρχει εγγύηση ότι είναι ασφαλές, ενώ 30% δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας και παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η συντριπτική πλειοψηφία (68%) απαντά ότι κάνει ό,τι ακριβώς προβλέπεται, με ένα σημαντικό ποσοστό (25%) να κάνει χρήση μάσκας «τις περισσότερες φορές».

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε ποσοστό 22% προτιμούν οι πολίτες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση αλλαγής ηγεσίας και αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα, με τον Αλέξη Χαρίτση να ακολουθεί (14%)

Σταθερή υπεροχή της ΝΔ

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η συντριπτική πλειοψηφία του 39,4% εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 20,3% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 19,1%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, μπροστά η ΝΔ ΜΕ 20,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με του αναποφάσιστους να φτάνουν το 12,5%.

ΝΔ 39.4%

ΣΥΡΙΖΑ 19,1%

ΚΙΝΑΛ 7.3%

ΚΚΕ 5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.5%

ΜεΡΑ25 3.0%

ΑΛΛΟ 8,2%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,5%

ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 1,0%

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.