ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γιγαντώνεται η αντίδραση για τις μάσκες στα σχολεία: Πάνω από 200 σχολεία υπό κατάληψη

1 min read

Περίπου 200 σχολεία παραμένουν τελούν υπό κατάληψη με βασικό αίτημα την κατάργηση της μάσκας στα σχολεία και συνακόλουθα την αραίωση των μαθητών στα τμήματα για λόγους ασφαλείας και την βελτίωση της υγιεινής στα σχολεία. 

Για σήμερα Πέμπτη η συντονιστική επιτροπή των μαθητών έχει εξαγγείλει πορεία για τις 10 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας με αιτήματα που αφορούν στη μη χρήση μάσκας.

Μαζί με τους μαθητές θα είναι και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «Τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα. Γιατί ζούμε την τραγική καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου που δεν εξασφαλίζει ισότιμα τη μόρφωση, την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας» .

Οι γονείς, λέει η ΑΣΓΜΕ, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει, με Εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.

Η κυβέρνηση απειλεί: «Μέτρα για τις μαθητικές καταλήψεις»

Στη λήψη εισαγγελικών και κατασταλτικών μέτρων κατά των μαθητικών καταλήψεων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις.Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις».

Το κίνημα κατά της μάσκας κυριαρχεί πλέον σε όλο τον χώρο της εκπαίδευσης για έναν πολύ απλό λόγο: Δεν προσφέρουν τίποτα, αφού οι μαθητές συνέχεια τις πιάνουν με τα χέρια και μεταδίδουν την όποια μόλυνση, προκαλούν αίσθημα δυσφορίας και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και πολλά άλλα.

Δεν είναι λίγοι οι μαθητές που παρουσιάζουν αλλεργία λόγω της συνεχούς εφαρμογής τους και την επικάθισης σωματιδίων που εισέρχονται άμεσα στα πνευμόνια των μαθητών. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.