ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βόμβα» από το Ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο: «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

1 min read

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε σήμερα έναν νόμο που είχαν επικυρώσει οι αρχές της περιφέρειας της Γαλικίας, ο οποίος υποχρέωνε τους κατοίκους της να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

  • Φαίνεται ότι χώρες με σεβασμό στα προσωπικά δικαιώματα δεν θεωρούν ότι ο κορωνοϊός θα πρέπει να είναι η αφορμή για αναστολή τους όπως ο Κ.Μητσοτάκη ζητά έμμεσα μέσω του “διαβατηρίου” στο οποίο θα βρίσκονται καταχωρημένα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
  • Η αναστολή του νόμου, προληπτικού χαρακτήρα, έγινε έπειτα από την προσφυγή που κατέθεσε η κυβέρνηση σε βάρος ενός νόμου αυτής της περιφέρειας στη βορειοδυτική Ισπανία, ο οποίος προέβλεπε πρόστιμα ύψους έως και 3.000 ευρώ στην περίπτωση της αδικαιολόγητης άρνησης εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού.
  • Στην Ισπανία, ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 δεν είναι υποχρεωτικός, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όμως η Γαλικία αποτελούσε εξαίρεση με την υποχρέωση αυτή που ορίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές, η προσφυγή έγινε δεκτή τυπικά, οδηγώντας στην αναστολή των άρθρων που αμφισβητεί η κεντρική κυβέρνηση, η οποία διακρίνει τον «περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων» σε ορισμένα σημεία του νόμου.

  • Οι δικαστές έχουν πλέον πέντε μήνες για να μελετήσουν την προσφυγή επί της ουσίας και να καταλήξουν σε μια οριστική απόφαση. Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού η προληπτική αναστολή θα παραμείνει σε ισχύ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.