ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άμεση ανάλυση: Πώς ερμηνεύεται η μετωπική Δένδια και Τσαβούσογλου – “Η Τουρκία δεν αλλάζει”

1 min read

Διπλωματική κόντρα Ελλάδας- Τουρκίας σημειώθηκε νωρίτερα μπροστά στις κάμερες κατά τις κοινές δηλώσεις Δένδια και Τσαβούσογλου. Πώς σχολιάζει τις εξελίξεις ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης.

  • Συμφώνησαν ότι διαφωνούν σε υψηλούς τόνους οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια στιγμή διπλωματικής έντασης στην Άγκυρα που σημειώθηκε μπροστά στις κάμερες.

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε την κόντρα των δύο υπουργών ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης,μιλώντας στο Sputnikαφού όπως τόνισε, η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε επίπεδο, ενώ επισήμανε ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ προέβη στο αυτονόητο: Την υπεράσπιση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

  • «Η στάση του Νίκου Δένδια έδειξε ότι η Ελλάδα σηκώνει τους τόνους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και απαντά με βάση την πάγια ελληνική θέση. Μέσα στην Άγκυρα, υπερασπίζεται τα αναφαίρετα δικαιώματα της Ελλάδας με βάση το διεθνές δίκαιο» υπογραμμίζει ο καθηγητής.
  • Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η Τουρκία δεν αλλάζει, είναι μια επεκτατική αναθεωρητική δύναμη και έτσι θα παραμείνει. Θα εξακολουθήσει να αρνείται το καθεστώς του Αιγαίου».

«Αυτό φάνηκε μεταξύ άλλων από το αίτημα της Τουρκίας που ακούστηκε και δημόσια περί αναγνώρισης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ως “τουρκικής”, κάτι που αντιστρατεύεται το Διεθνές Δίκαιο και τη Συνθήκη της Λωζάνης που όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Δένδιας έχει υπογράψει και η Τουρκία» συμπλήρωσε ο κ. Γιαλλουρίδης.

Για τους λόγους αυτούς, όπως τόνισε, είναι αδύνατο να βρεθεί θετική ατζέντα μεταξύ των δύο χωρών και να υπάρξουν συνομιλίες με αποτέλεσμα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.