ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ύποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο αδελφός του Κώστα Σημίτη

1 min read

Ύποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο αδελφός του Κώστα Σημίτη

Ο Σπύρος Σημίτης, αδελφός του Κώστα φαίνεται να είναι διαχειριστής σε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών οff-shore εταιρείας. Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν από την ελβετική τράπεζα UBS τα στοιχεία για εξέταση του ζητήματος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Real News, η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής, καθώς ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται ύποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από δωροδοκίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών για τυχόν δωροδοκίες στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων και του εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού, στο μικροσκόπιο έχει μπει η διαδρομή ενός εμβάσματος ύψους περίπου 845 χιλιάδων ευρώ, η οποία θεωρείται ύποπτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα χρήματα φέρεται να απέστειλε το 2010 από τις Μπαχάμες ο Σπύρος Σημίτης σε ελληνική τράπεζα και μέσα σε 5 ημέρες να κατέληξαν σε λογαριασμό του σε τράπεζα της Γερμανίας. Οι εισαγγελικές αρχές ανακάλυψαν ότι η off shore εταιρεία διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στην ελβετική UBS και ζητούν στοιχεία για τυχόν σχέση της με παράνομες πληρωμές.

Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι δεν έχει τελέσει καμία αξιόποινη πράξη και ότι τα χρήματα προέρχονται από δικές του αποταμιεύσεις και της συζύγου του. «​Οι αποταμιεύσεις μας αυτές προέρχονται από την εργασία μιας ζωής. Είναι σημαντικές. Τις επενδύσαμε σε διεθνείς τράπεζες κρίνοντας τις αποδόσεις» τονίζει ο Σπύρος Σημίτης.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση