ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χίος: Διακοπή των εργασιών επέκτασης του κέντρου υποδοχής

1 min read

Χίος: Διακοπή των εργασιών επέκτασης του κέντρου υποδοχής

Με απόφαση της ειρηνοδίκη Χίου, διακόπηκαν οι εργασίες επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός, που ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί με τη μεταφορά οικίσκων στον καταυλισμό.

Με τη δικαστική απόφαση οι εργασίες διακόπτονται μέχρι τις 16 Ιανουαρίου όταν θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλε ο Δήμος Χίου.

Σε δήλωσή του, ο δήμαχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη εξέλιξη, θυμίζοντας ότι στόχος παραμένει η αποσυμφόρηση του νησιού με μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και ενεργοποίηση του δεύτερου σκέλους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που αφορά τις επιστροφές στις πατρίδες τους, όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

«Με την απόφαση της προέδρου θα σταματήσουν, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, οι αυθαίρετες και ετσιθελικές ενέργειες στη ΒΙΑΛ. Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του το Δημόσιο» ανέφερε, σχολιάζοντας το θέμα, ο κ. Νίκος Νύκτας, δικηγόρος, που χειρίστηκε την υπόθεση για λογαριασμό του δήμου.

Σημειώνεται ότι νωρίς σήμερα το πρωί και μετά τη δημοσιοποίηση της κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων από τον Δήμο, συνεργεία αναδόχου εταιρείας ξεκίνησαν τη μεταφορά και την τοποθέτηση οικίσκων περιμετρικά του ΚΥΤ. Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση περίπου 100 κατοίκων του γειτονικού χωριού Χαλκείος, οι οποίοι απέκλεισαν τις δύο εισόδους στρατοπέδου μέσα στο οποίο φυλάσσονταν οι οικίσκοι, μην επιτρέποντας έτσι στις νταλίκες να βγουν από αυτό μεταφέροντας τους οικίσκους.

Ακολούθησε η διαδικασία της λήψης προσωρινής διαταγής από το Ειρηνοδικείο και τελικά η αποτροπή της μεταφοράς των οικίσκων στον καταυλισμό.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση