ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χάρτης Ευρώπης: Που είναι νόμιμη η πορνεία- Τι ισχύει για τη χώρα μας

1 min read

Χάρτης Ευρώπης: Που είναι νόμιμη η πορνεία- Τι ισχύει για τη χώρα μας

Κάποιες χώρες απαγορεύουν την πράξη της σεξουαλικής δραστηριότητας έναντι χρημάτων, ενώ άλλες επιτρέπουν την ίδια την πορνεία αλλά με ορισμένες διαφοροποιήσεις. Παραλλαγές εντοπίζονται και την επιβολή ποινών για πορνεία που κυμαίνεται από 8 ευρώ έως τρία χρόνια φυλάκισης.

Η Ελλάδα είναι μία εκ των 8 ευρωπαϊκών χωρών που η πορνεία είναι νόμιμη και η συγκεκριμένη αγορά ρυθμίζεται και νομοθετικά. Το ίδιο ισχύει και για Τουρκία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Λετονία και Ολλανδία ενώ υπάρχει μια μικρή διαφοροποίηση στην Ουγγαρία, η οποία εξαιρεί τους οίκους ανοχής.

Σε Ηνωμένο Βασίλειο (σ.σ. εκτός Βόρειας Ιρλανδίας), Ισπανία Πορτογαλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Φινλανδία, Δανία, Κύπρο και Εσθονία η πορνεία είναι νόμιμη αλλά όχι ρυθμιζόμενη ενώ και οι οίκοι ανοχής είναι παράνομοι. Σε πέντε κράτη η πώληση σεξουαλικών υπηρεσιών είναι νόμιμη όμως είναι παράνομη η αγορά τους. Δεν διώκονται δηλαδή αυτοί που προσφέρουν υπηρεσίες αλλά αυτοί που τις αγοράζουν.

Στην Γαλλία το πρόστιμο είναι 1500 ευρώ για την πρώτη φορά και για κάθε επανάληψη το πρόστιμο ανεβαίνει στις 3.500 ευρώ. Στην Ιρλανδία το πρόστιμο είναι 500 ευρώ και 1.000 ευρώ αν υποπέσει ξανά. Στην Σουηδία η ποινή συνδέεται και με το εισόδημα ενώ ο νόμος προβλέπει και φυλάκιση έως και έξι μήνες.

Αντίστοιχη ποινή φυλάκισης προβλέπεται και στην περίπτωση της Νορβηγίας όπου το πρόστιμο μπορεί να φθάσει και τα 2.700 ευρώ. τέλος στην περίπτωση της Ισλανδίας προβλέπεται φυλάκιση ενός έτους για όσους κάνουν χρήση των υπηρεσιών πορνείας. Αντίθετα η πορνεία είναι παράνομη σχεδόν σε όλα τα Βαλκάνια και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και οι ποινές αφορούν αποκλειστικά αυτούς που παρέχουν τις υπηρεσίες.

Στην γειτονική Αλβανία η ποινή μπορεί να φθάσει και τα τρία χρόνια φυλάκιση ενώ στην ΠΓΔΜ το χρηματικό ποσό φθάνει στα 800 ευρώ. Πολύ χαμηλότερες είναι οι χρηματικές ποινές σε Ρωσία (30 ευρώ) και σε Ουκρανία (8 ευρώ).

Δείτε τον χάρτη που απεικονίζει σε ποιες χώρες της Ευρώπης η πορνεία είναι νόμιμη ή όχι, καθώς και τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν όσοι προσφέρουν παράνομες υπηρεσίες

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση