ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φόροι 10 Δις Σε 35 Μέρες

1 min read

Λίγο πριν την κορύφωση βρίσκεται το εισπρακτικό «ντελίριο» από την Εφορία η οποία το τελευταίο δίμηνο του έτους αναζητεί φόρους κοντά στα 10 δισ. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμό.

Ο φορο-λογαριασμός είναι παραπάνω από τσουχτερός και απευθύνεται σε φορολογούμενους, καταναλωτές, ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και δεν τις έχουν ρυθμίσει.

Στην πληρωμή θα μετέχουν φυσικά και οι επιχειρήσεις με την εφορία να καραδοκεί ήδη πάνω από τα κέρδη που έχουν στο ταμείο τους.

Φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς είναι οι έξι βαριές υποχρεώσεις ως το τέλος Δεκεμβρίου πλην του χαρατσιού στα ακίνητα που οι υπόχρεοι βαρύνονται με την πληρωμή μίας ακόμη δόσης έως το τέλος Ιανουαρίου του 2018.

Ήδη μεγάλη μερίδα πολιτών τα έχει βρει σκούρα με τις πληρωμές των φόρων στο «φινάλε» αν και γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για «ανάσα».
Οι διαθέσιμες επιλογές για να πάρουν μια μικρή «ανάσα», τουλάχιστον με τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 είναι δύο: είτε να επιστρατεύσουν την πιστωτική κάρτα τους, είτε να παραδώσουν τις πινακίδες από τα οχήματα τους.

Η χρήση πιστωτικών καρτών για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, καθώς οι δόσεις μέσω της πιστωτικής κάρτας μπορεί να φθάσουν τις 12 και είναι άτοκες όπως π.χ. για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος, σε αντίθεση με την πάγια ρύθμιση της εφορίας, και επιπλέον παρέχεται μεγαλύτερη ευελιξία στους φορολογούμενους (π.χ. μπορούν να εξοφλούν όχι μόνο το σύνολο, αλλά και δόση της φορολογικής οφειλής σε δόσεις).

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πληρωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις μέσω της πιστωτικής κάρτας είναι, βεβαίως, ο κάτοχός της να διαθέτει επαρκές πιστωτικό όριο.

Αν ο φορολογούμενος δεν διαθέτει πιστωτική ή το όριο της πιστωτικής του δεν είναι επαρκές, τότε η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας είναι μονόδρομος για τον ιδιοκτήτη.

Αναλυτικότερα οι φόροι των 10 δισ. έως το τέλος του 2017 θα προέλθουν μεταξύ άλλων από:

1.Τον φόρο εισοδήματος 2,7 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 1,6 δισ. ευρώ θα βγουν από τις τσέπες των φυσικών προσώπων και το 1,1 δισ. ευρώ από το ταμείο των επιχειρήσεων.
2.Τους φόρους στην περιουσία με τους ιδιοκτήτες να πρέπει να πληρώσουν άλλα 900 εκατ. ευρώ.
3.Από τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν υπαχθεί χιλιάδες και υπολείπονται δόσεις που για φέτος φθάνουν τα 510 εκατ. ευρώ.
4.Από τους φόρους συναλλαγών που φθάνουν τα 2,5 δισ. ευρώ
5.Από τον ΦΠΑ 2,4 δισ. που εκτιμάται ότι θα εισπραχθεί
6.Από τα τέλη κυκλοφορίας 1,1 δισ. ευρώ.

Πηγή: bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση