Δε. Νοέ 30th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υπό αστυνομικό κλοιό η συνέλευση Συμβολαιογράφων Αθήνας. Μεθοδεύτηκε η αναβολή της Συνέλευσης. Αγωνιστική παρουσία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο Εφετείο

1 min read

Θλιβερή η σημερινή εικόνα στο εφετείο Αθήνας, στην αίθουσα τελετών του οποίου ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθήνας-Πειραιά-Αιγαίου-Δωδεκανήσων, είχε την γενική του συνέλευση.

Το κτίριο ήτα ζωσμένο από δυνάμεις της ΥΜΕΤ, των ΜΑΤ και μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας. Για να περάσουν οι συμβολαιογράφοι επεδείκνυαν τη συμβολαιογραφική τους ταυτότητα στους αστυνομικούς και ένας υπάλληλος του συμβολαιογραφικού συλλόγου που ήταν πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις διασταύρωνε τα στοιχεία τους. Προφανώς η εικόνα αυτή για ένα κλάδο επαγγελματιών, να  τον φυλάνε οι αστυνομικές δυνάμεις είναι υποτιμητική, δείχνει το χάσμα του με την κοινωνία που δοκιμάζεται και είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων και των χειρισμών του προέδρου του.

 

Ο πρόεδρος του Σ.Σ.Α.Π.Α.Δ. δίνοντας διαρκώς ψευδή στοιχεία, επιχειρεί να κατασυκοφαντήσει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που μαζικοποιείται ραγδαία και έχει αποτρέψει εκατοντάδες πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας, λειτουργώντας ως”λαγός” και “μαριονέτα” της κυβέρνησης,της τρόικας, των τραπεζιτών, των funds και των κορακιών. Μαζί του όμως κατασυκοφαντείται ολόκληρος κλάδος και με τους χειρισμούς του τον βάζει απέναντι στην κοινωνία. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι εξι από τους εννέα συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας έχουν αρνηθεί να συμμετέχουν στη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η απαραδεκτη σημερινή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο εφετείο Αθήνας προφανώς ήταν αποτέλεσμα του καλέσματος της “ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ” για συμβολική διαμαρτυρία έξω από το εφετείο Αθήνας, για να ενημερώσουν τους συμβολαιογράφους πριν τη γενική τους συνέλευση. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εφετείο Αθήνας εκτός από την “ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩ” συμμετείχαν η “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ” και το “ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”.

Στους συμβολαιογράφους πριν την είσοδό τους στο εφετείο μοιράστηκε επιστολή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας με τον τίτλο, “ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ;”, με την οποία τους καλούσαν να πάρουν το μέρος των φτωχότερων και πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας που δοκιμάζεται και όχι των τραπεζιτών των κορακιών και των funds, να συμπαραταχθούν με τις αποφάσεις άλλων συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας και να αρνηθούν να συναινέσουν στη  διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που καταργεί κάθε αρχή διαφάνειας και επιτρέπει την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και  περιουσίας με ένα κλικ. Τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους συγκεντρωμένους ήταν “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και “κοράκια κοράκια ηλεκτρονικά αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά”.

Αρκετοί συμβολαιογράφοι όταν έπαιρναν την επιστολή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δήλωναν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συγκεντρωμένων και δήλωναν χαρακτηριστικά, “παιδιά είμαστε μαζί σας”.

Η συνελευσή τελικά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας  και θα γίνει το Σάββατο 04/11.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο συντονιστής της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. Στάθης Λεουτσάκος και το μέλος του Π.Σ. Τάσος Μαυρόπουλος.

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν ραντεβού για την Τετάρτη 25/10 στο ειρηνοδικείο Αθήνας και το Σάββατο 04/11 στην πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία κατά των πλειστηριασμών στην Αθήνα.

Το μέλος του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Τάσος Μαυρόπουλος που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση δήλωσε:

“Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας με τη δυναμική του παρουσία έχει αποτρέψει την αρπαγή εκατοντάδων πρώτων κατοικιών από τους τραπεζίτες, τα funds και τα κοράκια. Το κίνημα αυτό μαζικοποιείται και δυναμώνει καθημερινά και θα αποτρέψει και την ηλεκτρονική διαδικασία αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.

Οι πλειστηριασμοί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα ακυρώνουν τη δημόσια διαδικασία και επιτρέπουν με αδιαφάνεια και ένα κλικ 24 ώρες την εβδομάδα, από μία ώρα που είναι τώρα και με δημόσια διαδικασία, την αρπαγή των κόπων μιας ζωής των φτωχότερων και πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας μας, που έχει πληγεί από τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν επιβάλλει. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι θα συμβεί. Αυτή τη στιγμή συντελείται η πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου σε βάρος του λαού και υπέρ των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, των τραπεζιτών και μερίδας των συμβολαιογράφων.

Κανείς δεν εξαιρείται απ’ αυτή τη διαδικασία. Αυτοί που νομίζουν ότι δεν έχουν πρόβλημα σήμερα, με τις μνημονιακές πολιτικές των πλεονασμάτων και των διαρκών περικοπών μέχρι το 2060, θα έχουν πρόβλημα αύριο, με αποτέλεσμα να είναι θέμα χρόνου να χαθεί και το δικό τους σπίτι χωρίς να το καταλάβουν.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών σ’ αυτά τα μνημονιακά χρόνια μέχρι σήμερα έχει επιδείξει μόνο νίκες και με τη μαζικοποίησή του μπορεί πραγματικά να αποτρέψει τα σχέδιά τους. Το φοβούνται και γι’ αυτό η κυβέρνηση με “λαγό” τον πρόεδρο του Σ.Σ.Α.Π.Α.Δ. έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα κατασυκοφάντησής του. Καλούμε όλο τον κόσμο να μαζικοποιήσει αυτό το κίνημα όπως καλούμε και τους συμβολαιογράφους, αυτή τη δύσκολη περίοδο να πάρουν το μέρος του λαού και όχι των τραπεζιτών. Να μην δεχθούν να γίνουν τα αρπακτικά εργαλεία τους. Καλούμε τον κόσμο κάθε Τετάρτη στις 3.30 το μεσημέρι να δίνουν το δυναμικό τους παρών στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας και το Σάββατο 04/11 να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών στην Αθήνα.

Τέλος δηλώνω την απογοήτευση και την ντροπή μου για τους πρώην συντρόφους μου στην κοινοβουλευτική ομάδα του  ΣΥΡΙΖΑ, που από υπερασπιστές της λαϊκής περιουσίας έγιναν όργανα του πιο άγριου τοκογλυφικού κεφαλαίου που σπέρνει κοινωνική καταστροφή στο λαό και στη χώρα μας.”

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.