ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Υπουργός Άμυνας Αλβανίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου: «Τα πολεμικά μας πλοία θα παραμείνουν στο Αιγαίο και το 2018»

1 min read

Υπουργός Άμυνας Αλβανίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου: «Τα πολεμικά μας πλοία θα παραμείνουν στο Αιγαίο και το 2018»

To αλβανικό Ναυτικό (ναι, υπάρχει κι αυτό!) θα μείνει στο Αιγαίο (ναι, βρίσκεται στο Αιγαίο και μάλιστα με ελληνική άδεια!) για ένα ακόμα έτος.

Συμμετέχουν στην ΝΑΤΟϊκή αποστολή που επιβλέπει την μετάφορά προσφύγων και παράνομων μεταναστών στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία.

Το ότι ανακοινώθηκε σήμερα, ανήμερα (και) της αλβανικής ήττας του 1940-’41 και την έναρξη απελευθέρωσης της Βορείας Ηπείρου, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων στο Δυρράχιο, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μίμι Κοντέλι,  ανακοίνωσε ότι η αποστολή, ενώ είχε σκοπό να κλείσει  στο τέλος του τρέχοντος έτους, θα συνεχισθεί το επόμενο έτος.

Στο τέλος Νοεμβρίου θα πλεύσει το δεύτερο πλοίο του αλβανικού ναυτικού, το οποίο θα αντικαταστήσει το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης, «Oriku».

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την υπουργό  Άμυνας, σχετίζεται με πολλά θετικά μηνύματα για το πλήρωμα του αλβανικού πολεμικού πλοίου ‘Oriku’ που φέτος έχει συμβάλλει σε επιχειρήσεις  έρευνας και διάσωσης… μεταναστών στο Αιγαίο.

«Θα παραμείνουμε στο Αιγαίο μέχρι τα τέλη του 2018. Σε έναν χρόνο σώσαμε (σ.σ. μετέφεραν στα νησιά του Α. Αιγαίου)  πάνω από 700 μετανάστες στη δράση μας μαζί με το ΝΑΤΟ. Θα εκσυγχρονίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και θα προσθέσουμε σύγχρονα όπλα σε τέσσερα περιπολικά σκάφη τους επόμενους μήνες, ώστε να είναι  εξοπλισμένα με σύγχρονα οπλικά συστήματα», δήλωσε η Τζάσκα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση