ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τραπεζίτης συμμετείχε σε offshore εταιρεία που στοιχημάτιζε σε άλογα και τζόγο στις Βερμούδες!!!

1 min read

 

Χορηγούσε δάνεια και τώρα πιέζει για να πάρει τα σπίτια του κοσμάκη και να τα βγάλει στον πλειστηριασμό

Πρέπει να μάθει ο κόσμος πόσα λεφτά πέρασαν από την offshore εταιρεία ALOGA, και πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια έφαγαν από τους επενδυτές, που λένε ότι είναι πάνω από 3ΟΟ.ΟΟΟ.ΟΟΟ ευρώ!

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ με την offshore που αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η «kontranews» αναγκάστηκε ο ίδιος να κάνει τα αποκαλυπτήρια, δίνοντας εξηγήσεις για τις δουλειές που είχε στήσει σε φορολογικό παράδεισο.

Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία, ο οποίος συμμετείχε σε offshore εταιρεία που είχε  αντικείμενο  την παραγωγή λογισμικού για ιπποδρομίες και την εκμετάλλευση στοιχημάτων. Πρόκειται για τη σκοτεινή offshore ALOGA, που έβαλε σε περιπέτειες στοιχηματικές λέσχες στην Αυστραλία και κατά περίεργο τρόπο βρέθηκε αντιμέτωπη με την εξαφάνιση ενός τεράστιου ποσού διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της.

Το έλλειμμα βρομάει ξέπλυμα βρόμικου χρήματος με δεδομένο ότι η offshore ALOGA απέσυρε όλες τις μηνύσεις που είχε υποβάλει σε βάρος της στοιχηματικής λέσχης στην Αυστραλία.

Οι ανυποψίαστοι μέτοχοι της εταιρείας, στους οποίους ο κολλητός του Φωκίωνα Καραβία είχε υποσχεθεί υπερκέρδη με την απόδοση κεφαλαίων 80% το χρόνο από τα κέρδη των στοιχημάτων, έχασαν τεράστια ποσά τα οποία σίγουρα κάποιοι καταχράστηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank που ήταν μέτοχος της στοιχηματικής εταιρείας ALOGA, με επιστολή του στο «Έθνος» επιχειρεί να εξωραΐσει την κατάσταση κάνοντας λόγο για φιλική συμμετοχή στην εταιρεία.

Βέβαια τα ερωτήματα που τίθενται είναι καταπέλτης για τον τραπεζίτη, ο οποίος ακόμα δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του.

Κυβερνητικοί και τραπεζικοί κύκλοι τόνιζαν στην «kontranews» ότι είναι ασυνήθιστο, αντιδεοντολογικό και πέρα από κάθε ηθική, η συμμετοχή ενός κορυφαίου τραπεζικού στελέχους σε μια στοιχηματική offshore. Οι ίδιοι κύκλοι πρόσθεσαν ότι με δεδομένο το γεγονός ότι η εταιρεία εμπλέκεται σε απάτη τριακοσίων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ και σε βάρος των μετόχων της, τότε το ζήτημα προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο εν λόγω τραπεζίτης έπρεπε να είχε υποβάλει την παραίτησή του. Σε διαφορετική περίπτωση την πρωτοβουλία για την απομάκρυνσή του θα πρέπει να πάρουν η κυβέρνηση και οι εποπτικοί μηχανισμοί της Τραπέζης της Ελλάδος.

Βεβαίως, δεν είναι το μοναδικό τραπεζικό στέλεχος που εμπλέκεται με περίεργες offshore και εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με εξωχώριες εταιρείες.

Αλλά στην περίπτωσή του, πρόκειται για διευθύνοντα σύμβουλο μιας μεγάλης τράπεζας, η οποία έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα. Ο εν λόγω κύριος δεν νομιμοποιείται να πιέζει τους οφειλέτες με τα κόκκινα δάνεια και να τους εκβιάζει με κατάσχεση των ακινήτων τους, όταν ο ίδιος εμπλέκεται σε σκοτεινές εταιρείες του τζόγου.

Γιατί οι εξωχώριες στοιχηματικές εταιρείες στην καλύτερη περίπτωση κινούνται στα όρια της νομιμότητας ενώ συνήθως ανήκουν σε κυκλώματα της μαφίας και χρησιμοποιούνται απροκάλυπτα για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Kontranews

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση