Τε. Σεπ 30th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το ΝΑΤΟ προκαλεί! ΕΝΤΑΣΗ στα ρωσικά σύνορα…

1 min read

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού σχολίασε την αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Όπως υπογράμμισε, «όλος ο ντόρος που δημιουργήθηκε από τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης γύρω από τα ασκήσεις ‘Zapad-2017’, ήταν απλώς μια κάλυψη για την αυξημένη δραστηριότητα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά και τα λευκορωσικά σύνορα».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το ΝΑΤΟ ανέπτυξε τρόπους χρήσης πυρηνικών όπλων.

Η δήλωση του κορυφαίου αξιωματούχου έρχεται εν μέσω της πρόσφατης απόφασης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στα ευρωπαϊκά σύνορα της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ ενισχύει σημαντικά τη στρατιωτική παρουσία του κοντά στα σύνορα της Ρωσίας από το 2014 με το πρόσχημα μιας υποτιθέμενης «απειλής» που η Μόσχα θέτει στα ανατολικά μέλη της συμμαχίας μετά την εσωτερική σύγκρουση της Ουκρανίας.

Αρκετά ανατολικά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει επανειλημμένα ανησυχίες σχετικά με τις ασκήσεις Zapad-2017 που πραγματοποιήθηκαν στις 14-20 Σεπτεμβρίου στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, υποστηρίζοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα  που αναπτύχθηκαν στη Λευκορωσία για την άσκηση, θα μπορούσαν να παραμείνουν στη χώρα μετά την ολοκλήρωση.

Οι αξιωματούχοι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας έχουν επανειλημμένα αντικρούσει τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι οι προγραμματισμένες ασκήσεις ήταν καθαρά αμυντικές και δεν αποτελούσαν απειλή για τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.