Σα. Οκτ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το «αντίπαλο δέος» των F-16 είναι καθοδόν! Το 2021 παρουσιάζεται το πρωτότυπο του μαχητικού KF-X

1 min read

Η νοτιοκορεατική διεύθυνση αμυντικών προμηθειών DAPA (Defence Acquisition Programme Administration) εξέδωσε πληροφορίες σχετικά με το πολυαναμενόμενο stealth μαχητικό KF-X που ετοιμάζει η Κορέα.

Το πρόγραμμα του μαχητικού stealth της ασιατικής χώρας ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε το 2015, μετά την αναθεώρησή του σε συνέχεια της παραγγελίας των F-35. Το πρωτότυπο του KF-X θα παρουσιαστεί το πρώτο μισό του 2021 με την πρώτη πτήση να αναμένεται περίπου 12 μήνες αργότερα.

Ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της κορεατικής αεροδιαστημικής εταιρείας ΚΑΙ η κατασκευή του πρωτότυπου του μαχητικού του προγράμματος Korean Fighter Xperiment (KFX).

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε οι συντελεστές του προγράμματος ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι το πρωτότυπου του υπο ανάπτυξη μαχητικού θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2021.

KF-X

Μέχρι σήμερα η ΚΑΙ έχει πραγματοποιήσει το 35% της συνολικής σχεδίασης του νέου μαχητικού και θα ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη φάση του προγράμματος μετά το Σεπτέμβριο όταν η λεπτομερής σχεδίαση του μαχητικού θα έχει φτάσει στο τέλος της.

Πάντως η ανάπτυξη των υποσυστημάτων του προγράμματος KFX ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2015 γεγονός που θα βοηθήσει την ταχύτερη ανάπτυξη του νέου μαχητικού, ενώ στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν 16 κορεατικά Πανεπιστήμια, 11 ερευνητικά ιδρύματα και 85 κορεατικές εταιρείες.

Σύμφωνα πάντα με την DAPA το συνολικό πρόγραμμα θα εμπλέκει έξι πρωτότυπα (ένα τουλάχιστον από αυτά IF-X) με προοπτική ολοκλήρωσης των δοκιμών το 2026 και παραγωγή την περίοδο έως και το 2032 για τις 120 μονάδες που θα αντικαταστήσουν τα F-4E και F-5E/F της RoKAF.

Πηγή: Janes

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.