Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για τις επιπτώσεις του «λουκέτου» της Thomas Cook

Newskamatero

Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική σύσκεψη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πτώχευσης της Thomas Cook, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Το Υπουργείο εξετάζει την άμεση αξιολόγηση της πρότασης διακοπής του τέλους διαμονής στα πληγέντα -από το λουκέτο του βρετανικού διοργανωτή ταξιδίων Thomas Cook- ξενοδοχεία.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση αν το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην επικύρωση αυτής της πρότασης. Αν τελικά θα συμβεί αυτό, όπως τονίζεται, θα αφορά συγκεκριμένα ξενοδοχεία και θα έχει συγκεκριμένη χρονική ισχύ.

Σαφή εικόνα θα προκύψει, όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου, από τα στοιχεία που θα αποστείλουν στο υπουργείο οι ξενοδόχοι. Ωστόσο αν τα δεδομένα το επιτρέψουν, θα ανακοινωθούν και παρεμβάσεις και σε θέματα καταβολής ΦΠΑ, των εν λόγω επιχειρήσεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Χειροπέδες σε 48 αλλοδαπούς για πλαστά διαβατήρια

48 αλλοδαποί συνελήφθησαν, 33 άνδρες και 13 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 52 ετών και δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι, για πλαστογραφία πιστοποιητικών από τις 16 έως τις 22 Σεπτέμβρη, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και στο Διεθνές Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης». Συγκεκριμένα, σε έλεγχο, τα συγκεκριμένα άτομα είχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών […]