ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σύντομα λύση στο Σκοπιανό; – Τριμερής συνάντηση με Νίμιτς – Ο Ζάεφ ακύρωσε το προκλητικό σίριαλ «Μακεδονία»

1 min read

Σύντομα λύση στο Σκοπιανό; - Τριμερής συνάντηση με Νίμιτς - Ο Ζάεφ ακύρωσε το προκλητικό σίριαλ «Μακεδονία»

Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς λύση στο Σκοπιανό με μεγάλες πιθανότητες αυτή να είναι ρεαλιστική και δίκαιη ως προς την Ιστορία καθώς συνάντηση με τους εκπροσώπους Ελλάδας και Σκοπίων θα έχει στις 20 ή 21 Νοεμβρίου ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

Το ανακοίνωσε από τη Λιουμπλιάνα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ.

Την ίδια στιγμή η σκοπιανή κυβέρνηση προχώρησε στην ακύρωση της πορκλητικότατης σειράς «Μακεδονία» για την οποία σας ενημέρωσε ήδη το pronews.gr προφανώς ως κίνηση καλής θέλησης καθότι οι ελληνικές Αρχές είχαν ενημερωθεί για το περιεχόμενο του τηλεοπτικού αυτού σίριαλ το οποίο προορίζονταν προς παγκόσμια διάθεση διαμέσου Χόλιγουντ!

Ο κ. Ζάεφ υποστήριξε ότι ήταν λογικό, μετά τις δημοτικές εκλογές του περασμένου μήνα στην ΠΓΔΜ, στις οποίες το κόμμα του (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση) πέτυχε μεγάλη νίκη, να υπάρξει νέα προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Επιπλέον ανέφερε ότι στη χώρα του επιχειρείται προσπάθεια επίτευξης εθνικής συναίνεσης για το θέμα του ονόματος, στη γραμμή κυβέρνησης, Προέδρου της χώρας (Γκιόργκι Ιβάνοφ) και αντιπολίτευσης (της οποίας ηγείται το δεξιό εθνικιστικό κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι), η οποία όμως «πρέπει να κινείται προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης και όχι αναβολής της».

Τέλος ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η καλλιέργεια φιλικών σχέσεων με την Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. «Πραγματικά, οικοδομούμε φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και σε μία τέτοια φιλική ατμόσφαιρα, πιστεύω ειλικρινά ότι μπορεί να βρεθεί λύση σε αυτό το φλέγον θέμα» είπε.

Μετά τη χθεσινή δημοσίευση του τρέιλερ της σειράς «Μακεδονία» η κυβέρνηση των Σκοπίων επαναβεβαίωσε τις θέσεις που εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την 1ης Νοεμβρίου, ότι η σειρά αυτή θα σταματήσει και ότι η απόφαση της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό είναι αμετάβλητη.

«Η κυβέρνηση της χώρας έχει λάβει την απόφασή της και θα ενεργήσει σύμφωνα με  αυτήν», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μίλε Μποσνιακόφσκι.

Για να «κοπεί»  η σειρά αυτή έπρεπε βεβαίως να βρεθούν οι κατάλληλες αφορμές και βρέθηκαν. Ο οικονομικός έλεγχος στα στοιχεία της  κινηματογραφικής εταιρείας Jadran Film που είναι κροατική, διαπίστωσε παρατυπίες και ατασθαλίες και για το θέμα ενημερώθηκε το Γραφείο του Εισαγγελέα.

Η τηλεοπτική σειρά «Μακεδονία» είχε εγκριθεί σε διαγωνισμό για “τη στήριξη των σχεδίων των εθνικών συμφερόντων”,  από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, συγκεκριμένα από την πρώην διευθύντρια του Οργανισμού Κινηματογράφου Μίμι Γκιοργκόσκα- Ιλίεφσκα.

Η σειρά προβλέπονταν για 130 επεισόδια σε 4 εποχές και είχε εγκριθεί η πολυετής χρηματοδότησή της.

Είναι σαφές ότι έπεσε «κόκκινο» διότι η νέα σκοπιανή κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητά της έναντι όλων, την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Αυτό για να γίνει πρέπει να ικανοποιηθούν Ελλάδα και Βουλγαρία, τόσο απλά…

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.