ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ζητάει η ΝΔ για την υπόθεση Καμμένου

1 min read

Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ζητάει η ΝΔ για την υπόθεση Καμμένου

Τη σύγκληση της Επιτροπής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν σε αυτήν, προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο Ιω. Τραγάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Χ. Αθανασίου, ο Μ. Βορίδης και ο Κ. Τζαβάρας κατέθεσαν σήμερα προς την πρόεδρο της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, το σχετικό αίτημα καθώς, όπως επισημαίνουν, μετά την πρόσφατη σχετική συζήτηση στη Βουλή «εγείρονται βάσιμες ανησυχίες για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, για τη φαλκίδευση των διαδικασιών, για το κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το κύρος του ελληνικού κράτους στις διεθνείς του σχέσεις».

Οι πέντε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης -μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας- υπογραμμίζουν ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έσοδα 66 εκατ. ευρώ συν τα έξοδα αποθήκευσης και καταστροφής λόγω της εμπλοκής του μεσάζοντα-εκπροσώπου κ. Παπαδόπουλου και της επιμονής του κ. Καμμένου να υπογράψει ως μεσάζων τη διακρατική συμφωνία με το ΒΣΑ».

«Ως εκ τούτου, καθίσταται αδήριτη η ανάγκη να κληθούν άμεσα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της, κατά το άρθρο 43 Α του Κανονισμού της Βουλής, οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς -καθώς και όσα πρόσωπα κριθεί απαραίτητο- προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις, να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα ζητήματα αυτά, αλλά και να ενημερώσουν την Επιτροπή για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του τρωθέντος κύρους της χώρας στις διεθνείς διαπραγματεύσεις της, του δημοσίου συμφέροντος της χώρας, του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, καθώς και την αποκατάσταση της νομιμότητας των ενεργειών της διάθεσης του στρατιωτικού εξοπλισμού» καταλήγουν οι βουλευτές της ΝΔ. Πηγή: ΑΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση