ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συντάξεις: Αναδρομικά και στα Ειδικά Μισθολόγια – Ποιοι παίρνουν χρήματα πίσω

1 min read

Συντάξεις: Αναδρομικά και στα Ειδικά Μισθολόγια – Ποιοι παίρνουν χρήματα πίσω | Newsit.gr

Οι περικοπές στις συντάξεις που κρίθηκαν τελεσίδικα παράνομες θα πρέπει να επιστραφούν στους δικαιούχους. Έτσι οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τα λεγόμενα Ειδικά Μισθολόγια θα πάρουν χρήματα αναδρομικά.

Ένα έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει ότι ήδη έχουν υπολογιστεί τα χρήματα. Το ποσό φτάνει τα 141 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι ένα ποσό το οποίο δεν είχε προϋπολογιστεί και έτσι όλα δείχνουν ότι θα επιμεριστεί σε δόσεις μέσα στο επόμενο διάστημα, το οποίο μπορεί και να ξεπερνάει τους 12 μήνες.

Με το έγγραφο ανοίγει ο δρόμος για νομοθετική ρύθμιση ώστε να υπάρξει επιστροφή χρημάτων που παρακρατήθηκαν από πρώην ιατρούς του ΕΣΥ αλλά και καθηγητές ΑΕΙ.

Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι πρόκειται για 4.581 ιατρούς και 4.560 καθηγητές οι οποίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματα που τους παρακρατήθηκαν λόγω των περικοπών του νόμου 4093/2012.

Με τον τρόπο αυτό ωστόσο φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή κρατήσεων που έγιναν σε πρώην εργαζόμενους του Δημοσίου οι υπάγονταν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια και υπέστησαν παρόμοιες περικοπές.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση