ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό από νέα τουρκική πρόκληση στη Λήμνο!

1 min read

https://2.bp.blogspot.com/-3_cLXVjSZkg/WkYJD-6_soI/AAAAAAAAoyc/t2lVp4bRproDknf4YWdH6K0Yo7rsBimHACLcBGAs/s1600/aigaio-askisi-tourkia-500.jpgH Τουρκία προκαλεί ξανά πριν μπει το 2018, αυτή τη φορά βόρεια της Λήμνου.

Γερμανικό ερευνητικό πλοίο,το οποίο κάνει έρευνες στην περιοχή, πλέει στην περιοχή από το πρωί και οι Τούρκοι μέσω ασυρμάτου κάλεσαν τον καπετάνιο του πλοίου να αποχωρήσει άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert, το Υπουργείο Εξωτερικών είχε δώσει άδεια στο γερμανικό πλοίο “Meteor” για τη διεξαγωγή ερευνητικού πλου βόρεια της Λήμνου για λογαριασμό του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.Η Ελλάδα είχε προχωρήσει και στην έκδοση NAVTEX και από χθες το πλοίο ήταν στην περιοχή. Ωστόσο, οι Τούρκοι εξέδωσαν αντί – NAVTEX τονίζοντας ότι ο σταθμός μας είναι αναρμόδιος… Όταν το πλοίο έπλεε στην περιοχή δέχτηκε κλήση από τουρκικό ασύρματο για  να απομακρυνθεί από την περιοχή.Σημειώνεται ότι στη περιοχή βρίσκονταν ήδη κανονιοφόροι του ελληνικού στόλου. Η φρεγάτα ΕΛΛΗ που έως και χθες το βράδυ παρακολουθούσε την τουρκική κορβέτα που συνόδευε το τουρκικό γεωτρύπανο πλέει τώρα στη περιοχή.

H τουρκική αντι – NAVTEX:

Η ελληνική NAVTEX

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση