ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο ΣτΕ προσέφυγαν εκ νέου για τις αποδοχές τους οι αστυνομικοί

1 min read

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αναμένονται προσφυγές και από άλλες κατηγορίες ενστόλων που θέτουν θέματα αντισυνταγματικότητας όσον αφορά το νέο ειδικό μισθολόγιό τους.

Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγαν για τρίτη φορά οι αστυνομικοί για μισθολογικά τους θέματα, ενώ ανάλογες προσφυγές θα ακολουθήσουν από τους άλλους ένστολους (στρατιωτικούς, λιμενικούς και άλλους) οι οποίοι θέτουν θέματα αντισυνταγματικότητας του νέου μισθολογίου τους.

Οι προσφυγές στρέφονται κατά του νόμου 4472/2017 με τον οποίο θεσπίστηκαν νέες μισθολογικές ρυθμίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (στρατιωτικοί, όλων των Σωμάτων, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, κ.λπ.) όπως και κατά της από 19.9.2017 εγκυκλίου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που εκδόθηκε σε εφαρμογή του εν λόγω νόμου και παρέχει διευκρινήσεις για την μισθολογική κατάταξή τους.

Το νέο ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων καθορίζει επίσης τη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξή τους.

Οι προσφεύγοντες αναφέρουν πως οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί κατά παράβαση του Συντάγματος, κάτω από τα επίπεδα του νομοθετικού πλαισίου του 2014 (νόμος 4307/2014) που κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του ΣτΕ, αλλά και κάτω από τα επίπεδα του 2003 (νόμος 3205/2003).

Θυμίζουν δε τις παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ, με τις οποίες είχαν δικαιωθεί οι ένστολοι, είχε διαταχθεί η επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012 και επιβαλλόταν η επιστροφή αναδρομικών – τα οποία δεν τους έχουν δοθεί πλήρως ως σήμερα.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν επίσης στις προσφυγές τους πως για τις νέες περικοπές των αποδοχών τους δεν ελήφθη υπόψη η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας και οι ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης των καθηκόντων τους, αλλά ούτε εκτιμήθηκε τεκμηριωμένα εάν μετά τις νέες μειώσεις μπορούν οι ένστολοι να καλύψουν το κόστος αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση