ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο πλευρό των ακριτών στο Καστελλόριζο οι εθελοντές της οργάνωσης +πλευση

1 min read

Στο πλευρό των ακριτών στο Καστελλόριζο βρίσκονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι εθελοντές της οργάνωσης +πλευση. Ανάμεσα σε άλλα γιατροί 18 ειδικοτήτων θα προσφέρουν δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στους 350 κατοίκους του Καστελλόριζου.

Στο πλαίσιο των συνεργασιών που αναπτύσσει η +πλευση, σε αυτή την εξόρμηση θα έχει τη συνδρομή της κινητής ιατρικής μονάδας του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, μαζί με 5μελή ιατρική και τεχνική ομάδα.

Παράλληλα, οι συνολικά 55 εθελοντές θα προσφέρουν έργο υποδομής και θα ενισχύσουν τα σχολεία με απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Η παρέμβαση στις υποδομές περιλαμβάνει την αποκατάσταση της οροφής των δύο σχολικών κτιρίων του νησιού.

«Κύρια δράση της +πλεύσης και επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του έτους αποτελεί ο ετήσιος διάπλους της ο οποίος πραγματοποιείται με τα φουσκωτά σκάφη των μελών της, ενώ πραγματοποιείται επίσης ετησίως και φθινοπωρινή εξόρμηση, όπως αυτή φέτος στο Καστελλόριζο», τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ, Νίκος Αθανασίου.

Η +πλευση οργανώνει δράσεις καθ? όλη τη διάρκεια του έτους με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών μέσω της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση