ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στον χάρτη της Π. Ο. Υδροθεραπείας η Ελλάδα για τις ιαματικές πηγές

1 min read

Στον χάρτη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υδροθεραπείας και Κλιματοθεραπείας (FEMTEC), αναρτήθηκε για πρώτη φορά η Ελλάδα, ως χώρα η οποία διαθέτει εξαιρετικές ιαματικές πηγές και ασύγκριτο βιοκλίμα.

Ως πλήρες μέλος της FEMTEC θα συμμετέχει στην προσπάθεια όλων των κρατών-μελών για την επικαιροποίηση και καθιέρωση της Ιαματικής Ιατρικής, ως συμπληρωματικής θεραπευτικής μεθόδου της Κλασικής Ιατρικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, καθηγητή Δερματολογίας, Κωνσταντίνο Κουσκούκη, ο οποίος μαζί με τον γεν. γραμματέα Σταύρο Τομπρή, συμμετείχαν στο 70ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υδροθεραπείας και Κλιματοθεραπείας, στα συμπεράσματα του συνεδρίου καταγράφεται η μελλοντική συνεργασία των μελών-κρατών της FEMTEC και ειδικότερα στον επιστημονικό τομέα, καθόσον αναδείχθηκε η ανάγκη καθιέρωσης περαιτέρω έρευνας για τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών φυσικών πόρων.

Ο κ. Κουσκούκης παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και την δυναμική της Ελλάδος για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ειδικότερα του Θερμαλισμού και ορίστηκε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, στην ειδική επιτροπή που συστάθηκε και η οποία θα αντιπροσωπεύει την FEMTEC στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) για όλα τα θέματα τα οποία αφορούν τις επιστημονικές διεργασίες του ειδικού γνωστικού αντικειμένου της Ιαματικής Ιατρικής.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση