Στον «αέρα» οι χημειοθεραπείες στο «Αττικόν»

Newskamatero

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Στον «αέρα» οι χημειοθεραπείες στο «Αττικόν»

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» χωρίς φάρμακα για τις χημειοθεραπείες, όπως καταγγέλουν σύμφωνα με καταγγελίες των εκπροσώπων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (ΚΕΦΙ) και του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

«Πληθαίνουν οι καταγγελίες, που φτάνουν κάθε μέρα από τα νοσοκομεία, για τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν. Ελλείψεις, που φυσικά οφείλονται στους μειωμένους προϋπολογισμούς, εξαιτίας των οποίων τα χρήματα των νοσοκομείων τελείωσαν από τον μήνα Σεπτέμβριο», σημειώνουν εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου, και συνεχίζουν:

«Πληροφορηθήκαμε πως στο Αττικό Νοσοκομείο δεν υπάρχουν φάρμακα για τις αυριανές χημειοθεραπείες. Δεν υπάρχει έλλειψη από κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο, υπάρχει έλλειψη από πολλά φάρμακα, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα οι χημειοθεραπείες, και να μπαίνει σε δοκιμασία η υγεία των καρκινοπαθών. Πριν από λίγες ώρες μιλήσαμε με το Αττικό, και ότι απόθεμα υπάρχει στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, από όσα φάρμακα έχουμε, από αυτά που χρειάζονται, αποστέλλονται άμεσα. Η οργή ξεχειλίζει τόσο –κυρίως– των ασθενών όσο και του προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών)».

Οι εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου καλούν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα, «και τα πολύ σοβαρά ανάλογα προβλήματα που προκύπτουν από τους μειωμένους προϋπολογισμούς, που φυσικά δεν αφορούν μόνο τους καρκινοπαθείς, καθώς το «success story» είτε είναι «αριστερό», είτε «δεξιό», όπως στο παρελθόν, είναι απλά μία απάνθρωπη ιστορία. Είναι τραγικό επτά χρόνια να ζούμε και να ξαναζούμε τέτοιες τραγωδίες».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

EKTAKTO!Oι Τούρκοι άνοιξαν ΠΕΡΑΣΜΑ στον Έβρο και περνούν...

Όπως ίσως θα θυμάστε το 2012 υψώθηκε στα χερσαία σύνορα της χώρας φράχτης μήκος 10,3 χιλιομέτρων και ύψος 3 μέτρων, σε ένα από τα πλέον βασικά περάσματα των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το e-evros.gr κάποιοι έσκαψαν τρύπες κάτω από το φράχτη στον Έβρο, ενώ σύμφωνα […]