ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στοιχείο-σοκ για την Ινδία: 54 παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά ημερησίως

1 min read

Καθημερινά μονοπωλεί τους τίτλους των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων η Ινδία, όπου το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί τρομερή αύξηση στα περιστατικά βιασμού με θύματα μικρά παιδιά, εκ των οποίων πολλά έχουν καταγραφεί σε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Ο ομαδικός βιασμός και θάνατος της οκτάχρονης Ασίφα Μπάνο τον περασμένο Γενάρη προκάλεσε αποτροπιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο είναι μόνο ένα από τα απεχθή εγκλήματα που πραγματοποιούνται καθημερινά στη φτωχή χώρα.

Σύμφωνα με επίσημα κρατικά στοιχεία, σχεδόν 54 παιδιά πέφτουν καθημερινά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην Ινδία. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από δύο παιδιά βασανίζονται κάθε ώρα με αυτόν τον φρικτό τρόπο. Όπως αναφέρουν οι ΜΚΟ που δίνουν μάχη για την ευαισθητοποίηση του κόσμου, μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στη ραγδαία αύξηση του φαινομένου είναι οι ταξικές και θρησκευτικές συγκρούσεις στις ινδικές κοινωνίας, η δυσμενής θέση των γυναικών αλλά και η εξάπλωση των social media.Όσο κι αν φαίνεται αρρωστημένο, η δυνατότητα των διεστραμμένων βιαστών να μοιράζονται βίντεο με τις αποτρόπαιες πράξεις τους με τους φίλους τους στο διαδίκτυο καθιστά πιο «δελεαστικά» τα εγκλήματά τους.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, σχεδόν 19.000 υποθέσεις παιδικού βιασμού «πέρασαν» από τα ινδικά δικαστήρια το 2016. Οι καταγγελίες ωστόσο για ανάλογα περιστατικά ήταν διπλάσιες, αφού άγγιζαν τις 40.000.

Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2012 ήταν 25.000, πράγμα που σημαίνει ότι η αυστηροποίηση των ποινών στην οποία έχει προχωρήσει η ινδική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση